Obavijesti Pretražite Navigacija
Život pod prijetnjom deložacije

Administracija tjera Vukovarce na očajničke poteze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji Cvetojević voda je došla do grla kad je otac ostao bez posla i useljavaju u prazan državni stan..

Na stambeno zbrinjavanje čeka se godinama. Ključ problema vukovarska gradska uprava vidi u odluci Vlade da ne obnovi čak 500 razrušenih stanova.

Pročitajte i ovo Vukovarci traže oblilaznicu - 1 Prijete zaustavljanjem prometa Mještani strahuju za sigurnost, popucale im i kuće: "Nemoguće je živjeti, skačemo iz kreveta" Slika nije dostupna Traži da mu obnove kuću U posljednji čas odgođena deložacija legendarnog šibenskog policajca

Obitelj Dragomira Cvetojevića u 15 godina promijenila je 15 podstanarskih stanova. Voda im je došla do grla kada je otac ostao bez posla. Iz očaja bespravno useljavaju u prazan državni stan. 'Čim smo uselili u ovaj stan Grad je poslao HEP da nam isključi struju', rekao je Dragomir. Na minus deset ostali su bez struje. No tu ne prestaje krutost administracije. 'Gospodine, ja nemam gdje s dvoje male djece. Kud da se iselim? On kaže, to mene ne zanima. Što niste mislili kad ste pravili djecu, kao i mi ostali, gdje ćete s djecom', ispričala je Ljubica Miljanović.

Po onoj narodnoj da sit gladnom ne vjeruje, ovoj obitelji prijeti deložacija. Ni zakon nije na njihovoj strani. 'Ne možemo legalizirati da netko bespravno useljava u stanove, a drugi ljudi koji čekaju i 12 godina, možda oni imaju i četvero i petero djece', rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara. Socijalnih je slučajeva u Vukovaru sve više, a gradskih stanova nema. Vukovarski su stanovi u vlasništvu države, a ne grada. Gradska je uprava nemoćna. '450 stanova koji su bili u Vukovaru 1991. je porušeno. Stav je Vlade da se ti stanovi neće obnavljati. Nama nedostaje tih 500 stanova', dodaje Sabo.

Na stambeno zbrinjavanje čeka i 250 Vukovaraca s prijeratnim stanarskim pravom. Svi oni imaju prednost nad siromašnima. Kako to objasniti dječacima koji u 21. stoljeću uče uz svijeću. 'Moja je najveća želja da ostanem o u jednom stanu, da se više ne seljakamo', rekao je desetogodišnji Duško. Dječaci njegovih godina žele postati nogometaši ili astronauti. Duško želi 'neki dobar posao'. Posao od kojeg će, za razliku od svojih roditelja, živjeti bez tuđe pomoći. Ispratili su nas u nadi da će kućni broj 13 za njih biti sretan broj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene