Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pretrpjeli štetu

Splitski ugostitelji podižu kaznene prijave protiv gradonačelnika Puljka i dogradonačelnika Ivoševića

Aktualno Galerija Sara Alfirević Vrsalović, vlasnica objekta Sara Alfirević Vrsalović, vlasnica objekta Foto: DNEVNIK.hr Split, ilustracija - 1 Split, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Split, ilustracija - 2 Split, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Split, ilustracija - 3 Split, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Split, ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
Zbog, kako sumnjaju, zlouporabe položaja i ovlasti te zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju vlasnici triju splitskih restorana u centru grada kazneno će prijaviti gradonačelnika Ivicu Puljka i dogradonačelnika Bojana Ivoševića, najavljeno je na konferenciji za medije.

Vlasnici triju splitskih restorana zbog zlouporabe položaja i ovlasti kazneno će prijaviti splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka i dogradonačelnika Bojana Ivoševića

U ime ugostitelja medijima se obratila Sara Alfirević Vrsalović koja tvrdi da su zbog Odluke o komunalnom redu po kojoj im je uklonjena terasa na Pjaci pretrpjeli štetu od oko dva milijuna eura zbog čega će podići tužbu protiv grada i tražiti naknadu za što imaju mogućnost jer je naknadno sudski ukinuta Odluka o komunalnom redu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Stiglo priopćenje Plenković potpisao prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e, Dnevnik Nove TV doznaje o kome je riječ. Iz Vlade poručuju: "Ne vidimo nikakve prepreke za imenovanje"

Posljednjih se mjesec dana na njih i njihovu obitelj vrši "orkestrirani napad", a Bojan Ivošević time što im radi namjerno nanosi trajnu i dugotrajnu štetu, uvjerena je Alfirević Vrsalović.

Rekla je da je dogradonačelnik javno najavljivao kako će od njihovih restorana napraviti javni WC. Sada su došli do zida, sve su do sada gurali pod tepih, ali više nemaju kamo gurati.

Podsjetila je kako su imali sukob sa današnjim dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem oko terasa na Pjaci dok je bio aktivist, a te je sukobe nastavio, no sada u puno jačoj poziciji od njih.

Uvjereni su da se sve to kosi s onim što bi Ivošević trebao raditi kao dogradonačelnik i posebno naglasila da im tako nanosi dugotrajnu štetu.

"Time koristi svoj položaj kako bi drugome nanio štetu, a to je jasno opisano u kaznenom zakonu kao zlouporaba položaja i ovlasti. Mi od kraja lipnja stalno dobivamo dopise dok dogradonačelnik zloupotrebljava svoj položaj kako bi nam nanio štetu", rekla je.

Pročitajte i ovo Vrijeme Iz minute u minutu Tuča, poplave, oluje: Narančasti alarm izdan i za petu regiju, meteorolog otkriva što će biti najveći problem - "I to ne samo u Hrvatskoj"

Najavila je da će ustrajati da se sklopi ugovor o zakupu javne površine temeljem važeće Odluke o komunalnom redu, ali isto tako i na upravnim sporovima pred Upravnim sudom u Splitu radi poništenja rješenja Grada Splita koja su donesena na temelju odluke o komunalnom redu koju je Visoki upravni sud ukinuo.

Tražit će i obnovu postupaka u predmetnima po zahtjevu za sklapanje ugovora o zakupu.

Dogradonačelnik Ivošević nije bio dostupan za komentar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene