Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo priopćenje

Plenković potpisao prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e, Dnevnik Nove TV doznaje o kome je riječ. Iz Vlade poručuju: "Ne vidimo nikakve prepreke za imenovanje"

Premijer Andrej Plenković potpisao je prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e, priopćeno je u četvrtak iz Vlade.

Brigadni general Ivan Turkalj, kandidat je za novog ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije oko kojeg su se suglasili predsjednik i premijer, potvrđeno je reporterki Dnevnika Nove TV Ivani Pezo Moskaljov.

Osim što je bio na funkciji zapovjednika Zapovjedno-operativnog središta unutar Glavnog stožera, Turkalj je obnašao različite funkcije u vojnom sustavu. Potvrdi li i predsjednik Milanović prijedlog, mišljenje treba dati Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Iz Vlade je u četvrtak priopćeno da je premijer Andrej Plenković potpisao prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e. Proslijedio ga predsjedniku Milanoviću na supotpis.

Poručuju kako ne vide nikakve prepreke za imenovanjem čelnog čovjeka vojne agencije sa svim propisanim ovlastima, a i kako bi se osiguralo da sve funkcionira.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na to da 10. kolovoza ove godine ističe Odluka o privremenom ovlaštenju brigadiru Anti Kujundžiću za koordinaciju poslova u VSOA-i, predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je potpisao prijedlog kandidata za ravnatelja VSOA-e i uputio ga predsjedniku RH na supotpis.

Prijedlog je upućen predsjedniku RH nakon što je u jučerašnjem priopćenju iz njegovog Ureda potvrđeno da je kandidat za ravnatelja usuglašen. Stoga ne vidimo nikakve prepreke za imenovanje ravnatelja VSOA-a koji će imati mandat i sve propisane ovlasti, što je jedini način kako osigurati punu funkcionalnost Agencije.

U daljnjoj proceduri potrebno je sazvati i sjednicu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, koji daje mišljenje o kandidatu", priopćeno je iz Vlade.

Pročitajte i ovo Potresni prizori ispred škole Tri mjeseca nakon masakra Jezivi detalji ispitivanja dječaka ubojice: "Napravio sam popis za odstrel s više od 25 imena, ali..."

Pročitajte i ovo Večernji potres kod Petrinje Već drugi danas Novi potres na Baniji: "Kuća se zatresla", "Ovaj je sada duže tresao, što je to danas?"

U srijedu se nastavilo prepucavanje vrha vlasti oko procedure i usuglašavanja stajališta za imenovanje novog ravnatelja VSOA-e.

Nakon Vlade koja je ocijenila da predsjednik Zoran Milanović nastupa ucjenjivački, te ekspresnog odgovora ureda predsjednika u kojem stoji kako se čeka "još samo provođenje interne procedure u MORH-u vezane uz dva imenovanja, a za koju ministar obrane tvrdi kako je mora provesti", iz MORH-a su javili kako je imenovanje ravnatelja VSOA-e prioritet te da ne može "ni na koji način biti uvjetovano imenovanjem na druge dužnosti u Hrvatskoj vojsci".

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene