Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Krunski dokaz"

Splitski HDZ traži ostavku gradonačelnika Baldasara zbog pogodovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski HDZ danas je od gradonačelnika Ive Baldasara zatražio da podnese neopozivu ostavku, navodeći kako posjeduju dokaze da je pogodovao tvrtki Valleus koja je na natječaju dobila posao plodouživanja Turističke palače na 30 godina.

HDZ-ovci su na konferenciji za novinare upozorili kako se iznos iz Studije o financijskoj isplativosti modela upravljanja Turističkom palačom, koju je izradio Ekonomski fakultet, u kunu poklapa s iznosom koji je ponudila tvrtka Valleus. Prikazan je u različitoj valuti te je prema tečaju Hrvatske narodne banke, na dan kada je Studija izrađena, identičan u lipu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Nikola Grmoja - 2 Pjesme i slogani Grmoja o sloganu Mosta koji je isti kao i Vučićev: "Imamo možda samo jednu poveznicu"

HDZ-ovci ističu i kako tu studiju nisu vidjeli ostali ponuđači koji su se natjecali za Turističku palaču te tvrde kako je grad iskoristio studiju kako bi pogodovao tvrtki Valleus s povlaštenim informacijama. "Ovo je krunski dokaz da je pogodovano tek osnovanoj tvrtki Baldasarova sponzora. Ovo nisu indicije, već potvrda da se pogodovalo upravo Valleusu. Zbog ovog šokantnog saznanja tražimo neopozivu ostavku gradonačelnika. Njegov slogan kampanje je bio 'More mogućnosti', a tek sada vidimo o kakvim je mogućnostima riječ za njega i njegovu družinu", poručio je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić.

USKOK došao Baldasaru zbog palače

Napomenuo je kako je Grad platio studiju koja je trebala poslužiti isključivo gradonačelniku radi izbora najpovoljnije opcije za grad. No, dodao je, po svemu ispada da je dostavljena ponuda tvrtke Valleus, koja je koristila identične financijske podatke prikazane u drugoj valuti, poslužila isključivo izabranom natjecatelju kako bi obradio svoju ponudu.

Škorić to smatra skandaloznim i nezamislivim, jer dodatno budi sumnju u namještanje natječaja, odnosno da su gradonačelnik i njegova ekipa pristup privilegiranim informacijama ustupili samo jednom od sudionika natječaja i tako ga stavili u privilegirani položaj u odnosu na ostale.

"Da i ne spominjemo kako je riječ o tvrtki na čijem čelu je djelatnica SDP-ova donatora Stipe Mađora, tako da se danas u Splitu nastavlja sramotan niz koji je krenuo preko Marine Lovrić Merzel u Sisku i Željka Sabe u Vukovaru, a pitanje je gdje će završiti. Ili je riječ o prljavom novcu kojim se financira kampanja SDP-a. Sam taj čin oslikava karakter djelovanja ove vlasti. Ta je vladajuća garnitura u našem gradu spremna u ostvarenju svojih ciljeva koristiti se svim nedopuštenim, nezakonitim sredstvima. Ovakav čin predstavlja potpunu blamažu i gubitak povjerenja u gradonačelnika Ivu Baldasara i njegov tim", istaknuo je Škorić.

Pozvao je nadležne da istraže sve ostale gradske transakcije i uspostave nadzor nad gradskim proračunom od dolaska SDP-ove vlasti. Najavio je da će HDZ ostavku Baldasara tražiti i na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća, na kojoj se očekuje rasprava i glasovanje o Turističkoj palači. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene