Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog ozljeđivanja

Split: Vatrogasci za vrijeme derbija neće više stajati uz teren

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bacanje topovskih udara i bengalki na teren stadiona HNK Hajduk u Poljudu, o čemu je jučer progovorio zapovjednik JVP Grada Splita Ivan Kovačević, najavljujući otkazivanje utakmica ako se nastavi ozljeđivanje vatrogasaca, danas iz Kluba navijača Torcida nisu željeli komentirati.

'To je stvar pojedinaca i mi kao skupina to ne želimo komentirati', kratko je rekao glasnogovornik Torcide Damir Grujić. Isto je rekao i predsjednik Torcide Marko Mladar Masa.

Na jučer održanom sastanku u Hajduku, a na kojem je bio i zapovjednik JVP- a Ivan Kovačević dogovoreno je kako vatrogasci ubuduće za vrijeme derbija neće stajati uz teren već na sigurnijem mjestu za njih, u tunelu.

>>
Baldasar traži istragu: Pitanje kad će nekome dio krova pasti na glavu

'Mi ćemo se i dalje, kao i do sada, sastajati tri dana prije svake utakmice kako bi se sve službe dogovorile kako raditi. Na sastanku smo dogovorili tehničko rješenje. Vatrogasci će biti u tunelu, a iz njega će izlaziti samo iznimno da pokupe odbačenu pirotehniku. Na taj način ćemo biti zaštićeniji. Ipak je sigurnost na prvom mjestu. Zadovoljan sam ovakvim dogovorom', izjavio je zapovjednik Kovačević.

Kovačević je dan ranije upozorio na prekomjernu uporabu pirotehnike koju pojedinci bacaju na teren i tako ugrožavaju živote svih koji se dolje nalaze, a ponajviše vatrogasaca kojih je ove godine čak četvero ozlijeđenih na derbijima u Poljudu.

Navijači će već ove subote biti na 'testu' kada u Split stižu nogometaši Zadra. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH" Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene