Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestilo je o akciji spašavanja u kojoj je brzim djelovanjem posade broda 'Pojišan' trideset putnika na motornom brodu bez pogona spašeno po jakom nevremenu.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 18.30 sati primila je dojavu sa plovila Lučke kapetanije Split 'Pojišan' koji je tijekom redovnoga nadzora plovidbe u području Paklenskoga kanala, izvjestio o kvaru pogonskoga stroja na motornome plovilu 'Antonijo', sa trideset članova posade, na poziciji 0.2 nautičke milje od ulaza u marinu Palmižana, izvijestilo je Ministarstvo.

Vezani članci Obilna kiša u Lici poplavila je maslinike Stigla najavljena promjena vremena: Obilna kiša u Istri, snijeg pao u Gorskom kotaru, žuti alarm upaljen i za sutra Jesen u Zagrebu, ilustracija - 4 Do nedjelje ćemo uživati u lijepom vremenu, a onda drastičan zaokret – dolazi nam velika hladnoća, grmljavinsko nevrijeme, a ponegdje i snijeg!

>> Apsurd : Lučka kapetanija radi po ZIMSKOM RADNOM VREMENU!

Posada kapetanije sa brodom 'Pojišan' u koordinaciji sa MRCC Rijeka odmah se uputila prema brodu u kvaru na dojavljenu poziciju, budući je uslijed jakoga nevremena brod nekontrolirano plovio prema obližnjim stijenama.

Djelatnici Kapetanije sa brodom 'Pojišan' ubrzo su uočili brod 'Antonijo' na samo tridesetak metara od stijena nedaleko ulaza u marinu Palmižana, te su se brzim manevrom po jakome nevremenu uspjeli približiti plovilu u kvaru, privezati ga užadima za 'Pojišan' te već u 18.36 sati započeti tegljenje plovila sa trideseteročlanom posadom na sigurno u luku Hvar, gdje su pristali u 19.15 sati.

Nitko od putnika na brodu 'Antonijo' nije ozlijeđen,a naknadnim osnovnim inspekcijskim pregledom,nisu uočeni nedostatci vezano za sposobnost plovidbe.Također,utvrđeno je da je do zastoja pogonskog stroja došlo uslijed začepljenja sustava dovoda goriva u pogonski stroj, sto je kasnije uspješno otklonjeno, te je brod 'Antonijo' mogao nastaviti plovidbu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook