Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snijeg u većem dijelu zemlje, bura otežava promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg pada u većem dijelu zemlje, pa se vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Dionica autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica otvorena je za sav promet, no promet teče otežano zbog jakog vjetra, uz ograničenje brzine na 60 kilometara na sat.

Pročitajte i ovo Snijeg - 2 Sve veći izazov Sve je mirisalo na odličnu godinu, a onda - katastrofa: "Ovo je najgora situacija koja nam se mogla dogoditi" Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima

Od 13,10 sati ukinuta su sva ograničenja (zimski uvjeti i ograničenja prometa zbog bure) na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od čvora Kikovica do čvora Delnice te je promet sada dopušten za sve kategorije vozila.

Dionicom Jadranske magistrale od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I. skupina).

Snijeg pada u većem dijelu zemlje, pa HAK vozačima savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ukinuti su zimski uvjeti na D1 (Drežničko Selište-Plitvice-Korenica), D217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i D522 Udbina-Gornja Ploča te je na tim cestama promet dopušten za sve kategorije vozila. 

Kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim državnim cestama; u
Lici na:

- D 25 Korenica-Lički Osik

- D 42 Saborsko-Selište

- D 52 Špilnik-Korenica;

u Gorskom kotaru:

- D 3 Zdihovo-Kupjak

- D 32 Prezid-Delnice-Mrkopalj,

- D 203 Brod na Kupi-Delnice,

- D 305 Parg-Čabar,

- D 501 Meja-Oštrovica,

- ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Delnice,

- ŽC Oštrovica-Gornje Jelenje,

- ŽC Kraljev jarak-Fužine

- ŽC Konj-Sopač i

- ŽC Hreljin-Fužine.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na cestama u gorju, ali i u nizinama, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Sljemenska cesta od 13,30 sati ponovno je otvorena u smjeru sjevera, ali je obvezatna zimska oprema.

Zbog zimskih uvjeta za sav promet zatvorena je cesta Bjelopolje-Donji Lapac.

Dionica D 54 Zaton Obrovački-Maslenica, D 8 Bakar-Senj, D 23 Senj-Žuta Lokva i Paški most otvoreni su za sva vozila.

Na graničnim prijelazima Stara Gradiška i Županja pojačan je putnički promet na ulasku u Hrvatsku, a na Bregani i Maclju na izlasku iz Hrvastke.

Promet teretnih vozila pojačan je na GP Macelj na izlasku iz
Hrvatske, pa ih prometna policija isklučuje na autocesti A 2, na naplati Trakoščan.

Trajekti plove prema redu plovidbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene