Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti

Snijeg diljem Hrvatske: Zimske službe su na terenu, u Gospiću izmjereno 40 cm

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako planirate putovanje, prije polaska se informirajte o prohodnosti prometnica.

Četvrtak će biti većinom oblačan s kišom i snijegom, osobito u drugom dijelu dana, javlja DHMZ.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenske neprilike Hrvatska se probudila u debelim minusima: Upaljen meteoalarm, pogledajte kada stiže zatopljenje Snijeg u Gornjem Dragonošcu Stiglo zahladnjenje FOTO Pao je snijeg u Zagrebu: Izdani meteoalarmi, pahulje se očekuju i idućih dana

'U gorju te u zapadnim krajevima očekuje se stvaranje i znatnijeg snježnog pokrivača, u gorju i većeg od 30 cm, a uz jačanje vjetra bit će i snježnih zapuha. Susnježice i snijega može biti i na sjevernom Jadranu', izvijestili su.

Obilnija kiša, ponegdje uz izraženije pljuskove s grmljavinom padat će ponajprije u Dalmaciji.

VIDEO 'Automobile ostavite kod kuće, očekuje se i do pola metra snijega'

Što se tiče vjetra, u unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeveroistočnjak, a na sjeveru Jadrana jaka i olujna, a poslijepodne na udare i orkanska bura. U Dalmaciji će puhati jugo.

Temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati između -2 i 4 stupnja , a na sjevernom Jadranu između 4 i 9 stupnjeva Celzijevih. U Dalmaciji će temperature biti između 10 i 15 stupnjeva Celzijevih.

I petak oblačan s oborinama

I u petak će biti većinom oblačno s oborinama, koje će ponegdje biti oblinije. Novi snježni pokrivač očekuje se u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, a ponegdje će biti i viši od 30 centimetara. I na sjevernom Jadranu mjestimice će biti snijega nošenog burom, dok su za područje Dalmacije vjerojatni izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito u prvom dijelu dana.

Upozorenje vozačima: U Sloveniji od četvrtka i do 70 cm snijega

U unutrašnjosti će puhati umjeren i jako vjetar, a u gorju na udare i olujan sjeveroistočni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će jaka i olujna, prijepodne podno Velebita na udare i orkanska bura, a u ostatku Dalmacije umjereno i jako jugo, javlja DHMZ.

VIDEO Ovaj je ravnatelj oduševio učenike svoje škole!

Temperatura će se na kopnu kretati od -3 do 3, a na sjevernom Jadranu između 3 i 9 stupnjeva Celzijevih. U Dalmaciji će biti od 10 do 13 stupnjeva.

Prohodnost cesta

Prohodnost cesta u svakom trenutku možete provjeriti na stranicama HAK-a OVDJE. Prije putovanja dobro je da se pravovremeno informirate o stanju na prometnicama.

Ličko-senjska policija je zbog zimskih uvjeta na cestama podsjetila vozače na niz odredbi o prometu, a možete ih pročitati OVDJE.

U Gospiću 40 cm snijega

Rano jutros na širem području Like počeo je padati najavljivani snijeg pa je tako u Gospiću u četvrtak ujutro izmjereno 40 centimetara snježnog pokrivača, no unatoč tome sve su prometnice prohodne.

Na terenu je više od 70 timova zimske službe uključujući i specijalne strojeve za odbacivanje snijega, doznaje se u Zimskoj službi 'Lika Cesta'. Čiste se i lokalne prometnice, a jutros su iz mjesnih centara i naselja na gospićkom području autobusi prometovali gotovo redovito. Opskrba je redovna.

Komunalne službe u Gospiću i središta grada i užih ulica odvoze snijeg, a obilan novonapadali snijeg na radost najmlađih omogućuje i stavljanje u funkciju Zimskog centra 'Mukinje' u Nacionalnom parku Plitvička Jezera u kojem se predstojećeg vikenda očekuje više stotina posjetitelja.

Skijalište s novom vučnicom otvorit će se ovog vikenda i na Baškim Oštarijama na Velebitu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene