Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi čovjek Zagrebačkih cesta

VIDEO 'Automobile ostavite kod kuće, očekuje se i do pola metra snijega'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu i okolici u narednih nekoliko dana napadat će podosta snijega. Bez nepotrebnog dizanja panike, ipak valja upozoriti da bi se trebalo pridržavati nekih savjeta nadležnih službi.

'Oborine će biti vrlo intenzivne, na zagrebačkom području će biti i do pola metra snijega. Savjetujem svim našim sugrađanima da ostanu doma ako je ikako moguće, a posebno i da u petak prijepodne ostave svoje limene ljubimce kod kuće i da koriste javni gradski prijevoz', kaže prvi čovjek Zagrebački cesta, Alen Gospočić.

Pročitajte i ovo Mirogoj Obnova objekta Velika promjena na Mirogoju: Iz ureda poslali važnu obavijest građanima Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Upozorenje policije svim vozačima

Najviše snijega se očekuje u petak

Intenzivne padaline očekuju se i tijekom cijelog sutrašnjeg dana, posebno u noći s četvrtka na petak.

Svih 227 ekipa je, kaže Gospočić, ovog trenutka spremno za izvanrednu situaciju u gradu te raspolažu s 13.500 tona soli.

Prognoza za Zagreb

U četvrtak će biti oblačno sa snijegom, moguće i obilnijim te vjetrovito uz jak sjeveroistočnjak. Očekuje se i stvaranje snježnog pokrivača mjestimice i više od 20 cm. Temperatura zraka između -2 i 1 °C.

Prognoza za ostatak Hrvatske

U četvrtak će biti pretežno oblačno s kišom i snijegom, mjestimice obilnijim. U gorju i sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti očekuje se stvaranje znatnijeg snježnog pokrivača, ponegdje i većeg od 30 cm, a mjestimice su mogući i snježni zapusi.

Susnježice i snijega može biti i na sjevernom Jadranu. Obilnija kiša, ponegdje uz izraženije pljuskove s grmljavinom očekuje se ponajprije u Dalmaciji.

U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak sjeveroistočnjak, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, u Dalmaciji jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom između -2 i 4, na sjevernom Jadranu od 3 do 8, a u Dalmaciji između 9 i 14 C.st.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene