Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teretna vozila van prometa

Upozorenje vozačima: U Sloveniji od četvrtka i do 70 cm snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U većem dijelu Slovenije će u prosjeku pasti više od 40 centimetara snijega, a u nekim dijelovima zemlje i preko 70 centimetara, osobito na sjeveroistoku, oko Maribora, te u južnim krajevima, na području Novog Mesta.

Zbog sniježne mećave koja se u Sloveniji očekuje od četvrtka od ranih jutarnjih sati proglašen je drugi najviši, "narančasti" stupanj opasnosti od vremenskih nepogoda te su najavljena ograničenja u prometu.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu

Tvrtka za autoceste DARS najavila je u srijedu na izvanrednoj konferenciji za novinare da će angažirati sve kapacitete na posipanju cesta i čišćenju snijega, uključujući 60-ak ralica, ali da će već od 5 sati ujutro, u dogovoru sa susjednim zemljama, već na graničnim prijelazima isključivati sva teretna vozila. Nakon toga će policija iz prometa isključivati i sva ostala teretna vozila koja se nađu na cestama. Poduzećima je preporučeno da u četvrtak i petak dostavna vozila ne šalju na ceste, nego da pošiljke obave već danas.

FOTO Već su zameteni dijelovi Hrvatske, a pravi 'nalet' snijega tek se očekuje!

Vozači osobnih vozila pozvani su da na put ne odlaze ako to nije neophodno i da se pridržavaju svih mjera opreza, uz potrebnu zimsku opremu.

Meteorolozi najavljaju da će u većem dijelu Slovenije u prosjeku pasti više od 40 centimetara snijega, a u nekim dijelovima zemlje i preko 70 centimetara, osobito na sjeveroistoku, oko Maribora, te u južnim krajevima, na području Novog Mesta.

Službe civilne zaštite u gradovima preporučile su građanima da idućih dana umjesto osobnih vozila koriste javni prijevoz, a starije građane pozvale su da ne izlaze iz stanova bez potrebe, nego i da nužne kupovine obave već danas. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene