Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMATRA DA JE SMJENA NEZAKONITA

Zadravec unatoč smjeni ne odustaje od kandidature za ravnateljicu: "Imam neosporne rezultate. Vatavuk mi prijeti otkazom zbog istupanja u medijima"

Dijana Zadravec, sada već bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice komentirala je odluku o njezinoj smjeni.

Dijana Zadravec, bivša predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice, rekla je kako se radi o nezanitoj smjeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLANA INSPEKCIJA Zadravec optužila Jandrokovića da je lobirao za Zovaka, oglasio se i Beroš: "Istjerat ćemo istinu na čistac" Slika nije dostupna Priopćenje Oglasio se Beroš: "Nadzori i kontrole u KBC-u Sestre milosrdnice dat će cjelovitu istinu, sve će biti dostupno javnosti"

"Ovo je nezakonita smjena s mjesta predstojnice. Predbacuju mi se loši međuljudski odnosi, a ja sam bila u lošim odnosima s vlasnicima privatnih klinika zbog onoga što su radili", rekla je Zadravec za DNEVNIK.hr.

"Vatavuk mi prijeti otkazom"

"Vatavuk mi prijeti otkazom zbog istupanja u medijima, no imam pravo na slobodu govora. Također, radi se o zaštiti pacijenata, imaju pravo znati što se događa u pojedinoj zdravstvenoj ustanovi", dodala je Zadravec.

"Ovo je pokušaj da se ušutkaju oni koji prokazuju korupciju u bolnici. Potražit ću pravnu zaštitu", najavila je Zadravec.

Navodi kako brojke demantiraju navode o tome da su pacijenti trpjeli događanja.

"Ove godine je od 1. do 17. svibnja obrađeno je 9111 pacijenata, u istom razdoblju prošle godine njih nešto više od 6800", rekla je Zadravec i dodala da joj Vatavuk nije htio potpisati ugovore za radiologe i vratiti ih sa starih godišnjih odmora.

"KB Dubravi javljeno kako nam ne treba radiologa"

"Vatavuk je svojim propustima doveo do toga da mene optužuju za njih. Od mene je tražio da s njim komuniciram samo usmeno govorim, bez pisanih dokumenata. Ja sam slala svoje inžinjere u ispomoć, naravno da su i druge bolnice pomogle", rekla je Zadravec.

"Zanimljivo je da je KB Dubravi javljeno kako nam ne treba radiologa, što nije bila istina. Sve je činio da svojom pasivnošću i nečinjenjem dovede do ove situacije", zaključila je u kratkom razgovoru Zadravec.

Ima podršku ministra Beroša

Za Dnevnik Nove TV Zadravec je kazala kako je štiti Ustav koji joj dozvoljava slobodu govora. Navodi i da je dužna govoriti o onome što se događa s novcima poreznih obveznika.

"Ja ću sve pravne argumente iskoristiti. Vatavuk nije učinio ništa da se ova situacija prevlada. Tražila sam ga mjere, no on je zahtijevao usmenu komunikaciju. KB Dubrava je željela već ovaj tjedan poslati radiologe na ispomoć, no javljeno im je da nemamo potrebu za radiolozima", kazala je Zadravec.

Planira se kandidirati za ravnateljicu bolnice

Navodi i da su prozivanja za mobing neutemeljena. "Ja imam s brojnim kolegama izvrsne odnose. Ovo što se uspjelo u medijima provući je da su to problemi. Problem je privatni zdravstveni sustav koji se kao karcinom uvukao u javnozdravstveni", kazala je Zadravec i dodala kako je na sva događanja upozorila ministra zdravstva Vilija Beroša. Istaknula je kako misli da ima podršku ministra Beroša.

"Vatavukovom odlukom bih ja trebala još osam dana voditi radiologiju i time bih bila odgovorna za sve propuste koji su nastali njegovom pasivnošću. Nije to briga za pacijente nego briga kako mene ukloniti i ušutkati jer sam progovorila o korupciji", rekla je zadravec i potvrdila da planira prijaviti se za ravnateljicu KBC-a Sestre Milosrdnice.

"Zašto ne? Naravno da da. Imam plan i program, imam neosporne rezultate", zaključila je Zadravec.

Smijenjena zbog loših međuljudskih odnosa

Ranije je iz bolice priopćeno da je Zadravec smijenjena s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice. Odluku o smjeni Zadravec donio je nedavno imenovani v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk.

Upravljanje Zavodom za radiologiju umjesto prof. Dijane Zadravec do imenovanja novog predstojnika preuzeo je Vatavuk. Poručio je da je osiguran dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava.

O razlozima smjene Zadravec rekao je da je njezino vođenje zavoda u proteklom razdoblju rezultiralo ozbiljno narušenim međuljudskim odnosima što je dovelo do velikog odljeva kadrova iz naše ustanove.

"Takvo daljnje stanje je neodrživo, prije svega, zbog ugrožavanja redovitog pružanja usluga pacijentima, ali i daljnjeg urušavanja radiološke djelatnosti u bolnici. Uz to, eskalacija sukoba prešla je granice naše ustanove, sukobi i međusobne optužbe u javnosti nanose nemjerljivu štetu KBC Sestre milosrdnice i svim zaposlenicima", istaknuo je Vatavuk.

Vatavuk je Zadravec uručio odluku o razrješenju s funkcije, a pacijentima je poručio da mogu biti mirni te da će im sve usluge biti na raspolaganju.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene