Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispituju poslovanje

Inspekcija češlja Vinogradsku, nakon smjene Dijane Zadravec vratilo se nekoliko radiologa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U KBC-u Sestre milosrdnice Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje češljaju poslovanje. U Klinički zavod za radiologiju vratilo se nekoliko liječnika, radi se punim kapacitetom, javljaju iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Od utorka u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva te kontrola Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje obavljaju nadzor poslovanja te najstarije zagrebačke bolnice i po veličini drugog kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj.

Po nalogu ministra zdravstva Vilija Beroša trebaju detaljno ispitati ukupno dosadašnje poslovanje te utvrditi je li bilo kakvih propusta u zdravstvenom radu ili kršenja zakona, kako je to sugerirano u javnim istupima bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju prof. Dijane Zadravec.

Rezultati inspekcije za nekoliko dana

Uz to, od Ministarstva financija ministar zdravstva zatražio je i obavljanje proračunskog nadzora, odnosno kontrolu trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika.

"Svu raspoloživu dokumentaciju dali smo inspekcijama na uvid kako bi se utvrdile sve činjenice iz dosadašnjeg poslovanja naše ustanove, i u medicinskom i u financijskom dijelu, jer nam je svima stalo da se dođe do točnih podataka i potpune istine", kazao je v. d. ravnatelja KBC-a prof. dr. Zoran Vatavuk.

U idućih nekoliko dana mogu se očekivati rezultati inspekcijskog nalaza koji će biti predočeni ministru zdravstva te njemu kao privremenom čelniku bolnice, a potom i obznanjeni javnosti.

Pročitajte i ovo Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 1 Potvrdio ravnatelj Nastavlja se drama u Vinogradskoj: Podnesena prijava za mobing protiv Dijane Zadravec, o njoj uskoro odlučuje povjerenstvo

Dr. Zoran Vatavuk privremeno je preuzeo upravljanje Kliničkim zavodom za dijagnostičku i interventnu radiologiju umjesto dosadašnje predstojnice. Prvi mu je zadatak bio osigurati redovito pružanje radioloških usluga onkološkim i drugim pacijentima.

"Napravljen je plan rada i dežurstava za narednih mjesec dana u Zavodu. Imamo sada dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava. Nekoliko kolegica i kolega radiologa vratilo se u bolnicu ovih dana, a u najavi ih imamo još nekoliko. Ponosan sam na sve njih i kao liječnike i kao ljude jer se vidi koliko truda ulažu u to da se nadoknade zaostaci", rekao je Vatavuk.

Pročitajte i ovo Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda da dijagnostičku i intervencijsku radiologiju - 1 Potvrdio ravnatelj Nastavlja se drama u Vinogradskoj: Podnesena prijava za mobing protiv Dijane Zadravec, o njoj uskoro odlučuje povjerenstvo

"U lipnju nam dio osoblja koristi ostatak lanjskih godišnjih odmora, ali kolegice i kolege radiolozi koji su u mirovini ponudili su nam svoju pomoć u tom razdoblju. Bude li potrebe, svakako ćemo prihvatiti ovu hvalevrijednu inicijativu. Uz to, ravnatelji KBC-a Zagreb prof. dr. Ante Čorušić i KB-a Dubrava prof. dr. Ivica Lukšić stavili su nam na raspolaganje dio njihovih radiologa za ispomoć bude li zatrebalo. To je samo još jedan dokaz međusobne solidarnosti unutar našeg bolničkog sustava, ali i fleksibilnosti organizacije u ovim vremenima epidemije kad se zajedničkim snagama uspijevamo nositi sa svim izazovima", dodao je Vatavuk.

Od petka, 21. svibnja 2021. godine traje petnaestodnevni rok za prijave kandidata za izbor novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice u sljedećem četverogodišnjem razdoblju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene