Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U dubrovačkoj bolnici došlo je do nevjerojatnog spleta okolnosti. Zbog zamjene dokumentacije, ženi koja je trebala operirati kralježnicu izvadili su zdravi bubreg.


Dvije žene istog prezimena, jedna Nedjeljka druga Neđeljka u bolnicu su stigle zbog različitih problema. Jednoj od njih trebao je biti operiran bubreg zbog karcinoma, dok je drugoj trebala biti operirana kralježnica.

Vezani članci Ante Vlašić i Paula Klaić Saulačić Turisti preplavili Jadran, no ima li ih tko poslužiti? "Krenuli smo kasno u tu priču, ali država mora..." Nikola Dobroslavić, dubrovačko-neretvanski župan Deklaraciju o zaštiti baštine brzo riješe, ali probleme u zdravstvu - ne: "Nemamo dovoljno novca, ali ima ministarstvo i HZZO"

Zamjenom kartona, gospođi koja ima problema s kralježnicom, izvađen je zdravi bubreg. Pacijentice su se očito nagodile s bolnicom pa niti jedna ne želi pred kamere. O cijelom slučaju izviješten je resorni ministar a sve istražuje i liječnička komora.

Iz dubrovačke bolnice jutros zavjet šutnje. Priopćenje s tek četiri rečenice. Naglasak bio je to neočekivani neželjeni događaj. 'Pkrenut je interni postupak u smislu obavješćivanja Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, nastanka Povjerenstva za stručni nadzor sa svim sudionicima i analizom neželjenog događaja. O svemu navedenom obaviještena je bolesnica i njena najbliža rodbina', stoji u priopćenju bolnice.

Medicinsku grešku zbog koje je pacijentica ostala bez bubrega već istražuje i povjerenstvo liječničke komore. 'Nakon toga kad oni provedu svoj postupak, mi ćemo imat svoje mišljenje koje ćemo uputiti ministru na njegov zahtjev, odnosno pokrenut će se drugi dio discipinskog postupka, a sve će se to održavati na našem sudu časti', tvrdi Hrvoje Minigo, predsjednik Hrvatske liječnicke komore.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju