Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu proširio je na zahtjev općinskoga državnog odvjetnika istragu u predmetu iznude nad poduzetnikom Mićom Valentićem iz Cetingrada na sedmu osobu, M.P. iz Zagreba.


Budući da rješenje još nije pravomoćno, glasnogovornica Laptalo uskratila je medijima puno ime i prezime sedmog okrivljenika, a objavila je da je riječ o hrvatskom državljaninu rođenu 1981. za kojeg je utvrđena osnovana sumnja da je supočinitelj kaznenog djela pokušaja iznude za koju se već provodi istraga protiv šest okrivljenika: Danijela Miočića, Elvisa Lučića, Nikole Valentića, Damira Zelića, Marka Grzunova i Genca Dake.

Vezani članci Slika nije dostupna Slao radnike na rad u Kanadu pa ih reketario Slika nije dostupna Slučaj 'Kalmetin vozač': Preslušani audiozapisi

Rješenjem istražne sutkinje Jasminke Jerinić-Mušnjak odbijen je prijedlog općinskoga državnog odvjetnika da se M.P.-u odredi pritvor.

O prijedlogu obrane prvookrivljenika Danijela Miočića, donedavna vozača ministra Božidara Kalmete, da mu se ukine pritvor, istražna sutkinja nije odlučivala, "jer okrivljenik i njegov branitelj mogu predložiti ukidanje pritvora tek kad se preda optužnica ili optužni prijedlog (članak 107.a Zakona o kaznenom postupku )", precizirala je Laptalo.

Četvorica muškaraca iz Zadra i trojica iz Zagreba okrivljeni su za pokušaj iznude 460.000 kuna od poduzetnika Valentića da bi on dobio posao gradnje cesta vrijedan 4,600.000 kuna.

Svote je jučer na saslušanju u istrazi iznio sam Mićo Valentić. U zahtjevu za pokretanjem istrage pisalo je da su "tražili isplatu znatne novčane svote za navodne usluge kojima je oštećeniku osiguran poduzetnički posao".