Miroslav Maškarin dobit će nešto više od 2 milijuna kuna. Riječ je o odluci Općinskog suda u Rijeci o visini naknade za invaliditet.

Galerija


Pravo žalbe na odluku Suda imaju obje strane. Maškarin i njegova odvjetnica zadovoljni su presudom, a Maškarin je rekao kako je sretan jer se nazire kraj njegove agonije duge 13 godina.

Vezani članci Vlasnici noćnih klubova najavljuju tužbe - 3 Zatvorili ih zbog četiri osobe koje su otišle nakon ponoći. Vlasnici noćnih klubova traže odštetu ili će tužiti državu Slika nije dostupna 'Kad raspodijelite tu cifru na barem najmanje 40 godina, s obzirom na moju dob, to je malo'

Godine 2006. Maškarin je bio podvrgnut rutinskoj operaciji slijepog crijeva u KBC-u Rijeka, koja je završila amputacijom lijeve potkoljenice.

Dr. Popović je bio optužen da je nesavjesno postupao i time Maškarinu prouzročio teške tjelesne ozljede.

Kirurg Popović bio je 2011. godine nepravomoćno osuđen i proglašen krivim te osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine. Potkraj listopada 2012. godine prvostupanjska presuda ukinuta je rješenjem Županijskog suda i slučaj je vraćen sudu prvog stupnja na ponovno suđenje.

No 1. siječnja 2013. godine na snagu stupa novi Kazneni zakon, a 21. svibnja 2013. počelo je ponovno suđenje dr. Popoviću. Kazneni postupak obustavljen je zbog zastare koja je nastupila još 2014. godine.

Priča koja je rasplakala Hrvatsku dobila je sretan kraj: "Dugo je trajalo, ali uspjeli smo preko vas..."