Miroslav Maškarin dobit će nešto više od 2 milijuna kuna. Riječ je o odluci Općinskog suda u Rijeci o visini naknade za invaliditet.

Galerija


Pravo žalbe na odluku Suda imaju obje strane. Maškarin i njegova odvjetnica zadovoljni su presudom, a Maškarin je rekao kako je sretan jer se nazire kraj njegove agonije duge 13 godina.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Kad raspodijelite tu cifru na barem najmanje 40 godina, s obzirom na moju dob, to je malo' Slika nije dostupna Maškarinu dosuđena odšteta od 5,99 milijuna kuna

Godine 2006. Maškarin je bio podvrgnut rutinskoj operaciji slijepog crijeva u KBC-u Rijeka, koja je završila amputacijom lijeve potkoljenice.

Dr. Popović je bio optužen da je nesavjesno postupao i time Maškarinu prouzročio teške tjelesne ozljede.

Kirurg Popović bio je 2011. godine nepravomoćno osuđen i proglašen krivim te osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine. Potkraj listopada 2012. godine prvostupanjska presuda ukinuta je rješenjem Županijskog suda i slučaj je vraćen sudu prvog stupnja na ponovno suđenje.

No 1. siječnja 2013. godine na snagu stupa novi Kazneni zakon, a 21. svibnja 2013. počelo je ponovno suđenje dr. Popoviću. Kazneni postupak obustavljen je zbog zastare koja je nastupila još 2014. godine.

Priča koja je rasplakala Hrvatsku dobila je sretan kraj: "Dugo je trajalo, ali uspjeli smo preko vas..."