Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija završila amputacijom

Nepravomoćna presuda: Miroslavu Maškarinu dva milijuna kuna

Miroslav Maškarin (Foto: Dnevnik.hr)
Miroslav Maškarin (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miroslav Maškarin (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Miroslav Maškarin dobit će nešto više od 2 milijuna kuna. Riječ je o odluci Općinskog suda u Rijeci o visini naknade za invaliditet.

Pravo žalbe na odluku Suda imaju obje strane. Maškarin i njegova odvjetnica zadovoljni su presudom, a Maškarin je rekao kako je sretan jer se nazire kraj njegove agonije duge 13 godina.

Pročitajte i ovo Koncert - 2 Oko 30.000 eura Organizator zabranjenog koncerta u Puli traži odštetu: "Gradonačelnik bi to trebao platiti iz vlastitog džepa" Slika nije dostupna Nakon 7 godina Maškarinu dosuđena odšteta od 5,99 milijuna kuna

Godine 2006. Maškarin je bio podvrgnut rutinskoj operaciji slijepog crijeva u KBC-u Rijeka, koja je završila amputacijom lijeve potkoljenice.

Dr. Popović je bio optužen da je nesavjesno postupao i time Maškarinu prouzročio teške tjelesne ozljede.

Kirurg Popović bio je 2011. godine nepravomoćno osuđen i proglašen krivim te osuđen na kaznu zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine. Potkraj listopada 2012. godine prvostupanjska presuda ukinuta je rješenjem Županijskog suda i slučaj je vraćen sudu prvog stupnja na ponovno suđenje.

No 1. siječnja 2013. godine na snagu stupa novi Kazneni zakon, a 21. svibnja 2013. počelo je ponovno suđenje dr. Popoviću. Kazneni postupak obustavljen je zbog zastare koja je nastupila još 2014. godine.

Aktualno Priča koja je rasplakala Hrvatsku dobila je sretan kraj: "Dugo je trajalo, ali uspjeli smo preko vas..." Josip Grdović (Foto: Provjereno) Josip Grdović (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Josip Grdović (Foto: Provjereno) Josip Grdović (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Josip Grdović (Foto: Provjereno) Josip Grdović (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Josip Grdović (Foto: Provjereno) Josip Grdović (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Josip Grdović (Foto: Provjereno) Hrvatska Priča koja je rasplakala Hrvatsku dobila je sretan kraj: "Dugo je trajalo, ali uspjeli smo preko vas..." 1/5 >>

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene