'Zadovoljan sam jer ipak ima pravde, jest da smo ju dugo čekali ovo je prvi korak prema kraju, nadam se da će ishod biti sličan', rekao je Miroslav Maškarin.


Miroslav Maškarin nakon 9 godina dobio je spor protiv države i KBC-a Rijeka. Nepravomoćnom presudom država i ta bolnička institucija dužni su isplatiti odštetu Maškarinu od 6 milijuna kuna. Naime, Maškarin je tužio KBC Rijeku zbog komplikacija nastalih prilikom operacije crvuljka, nakon čega mu je amputirana noga.

Vezani članci Provjereno: Slučaj silovanja pasa - 2 Hoće li i kada osuđeni silovatelj pasa iza rešetaka? Detalji monstruoznog slučaja: "Gnjusno, izaziva povraćanje'' Seksualno zlostavljao pse, a slučaj bi mogao u zastaru 03 Objavljena presuda za gnjusni slučaj koji je šokirao Hrvatsku: Zaposleniku Europskog parlamenta godinu dana zatvora za višegodišnje silovanje svojih pasa

O slučaju Maškarin godinama je izvještavao reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen. Pratio je svako ročište, nadanja i razočaranja, a sada i ovo veselje Miroslava Maškarina. Nije ni čudo što je nakon godina izvještavanja to postao i razgovor dvojice prijatelja.

Miroslave, 9 i pol godina je trajalo suđenje da dobiješ napokon nepravomoćnu presudu jesi li zadovoljan?

Zadovoljan sam jer ipak ima pravde, jest da smo ju dugo čekali ovo je prvi korak prema kraju, nadam se da će ishod biti sličan.

Jesi li očekivao toliko trajanje sudskog postupka? Radi se o tvom životu....

Pa, mislio sam da će biti kraći jer realno gledano po svim dokazima je bilo jasno već u početku što je, ali zašto je to toliko trajalo to je najbolje uputiti pitanje odgovornima. Kad raspodijelite tu cifru na barem najmanje 40 godina s obzirom na moju dob to je malo s obzirom da su sama ortopedska pomagala jako skupa, prilagodbe su skupe, a na kraju krajeva svaki mjesec treba preživjeti tako da je i taj dio već skup.

Bio si jako mlad, bio si u dvadesetima, dvadeset godina si imao kada se to dogodilo, tebi je zapravo život u startu uskraćen normalan život mladog čovjeka?

Pa svi planovi, sve želje što sam imao su ono što se kaže pale u vodu i sve je trebalo prvo prebrodit kompletnu krizu, prilagodit se nastalom stanju, i vidjet šta sad dalje s čim bi se šta moglo napravit a i okolnosti su takve da u društvu se baš ne nailazi na otvorena vrata tako da je to još jedan dodatni problem.

Jesi li zaposlen, možeš li se zaposliti negdje?

Pa nisam zaposlen na taj dio i mislim da je to tako reći u našem društvu dosta zeznuto, nadam se zaposlenju ako bude moguće, ako ja budem fizički sposoban obavljati bilo kakvo zaposlenje nadam se jer normalno bolje bi bilo za mene i za okolinu, a sad.... ako i ne bude nešto ću se snaći samo i za snaći se uvijek treba nešto drugo, ali ima još uvijek vremena i pozitivnih stvari da bude nešto kvalitetno, u daljnjem životu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook