Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj 'Maestro': Gotovcu ponovno produljen pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivanu Gotovcu, bivšem potpredsjedniku Hrvatskog fonda za privatizaciju optuženom za korupciju u slučaju 'Maestro' ponovno je produljen pritvor za dva mjeseca, odlučilo je Izvanraspravno vijeće Zagrebačkog Županijskog suda.

O Gotovčevom pritvaranju ponovno se odlučivalo jer je Vrhovni sud krajem prošlog tjedna ukinuo prijašnju odluku Izvanraspravnog vijeća, ocjenivši da nisu dovoljno obrazloženi razlozi zbog kojih je Gotovcu produljen pritvor u kojem je već više od 15 mjeseci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slagao se s obranom Ivana Gotovca Polančec: Gotovca nisam volio jer se na silu htio zbližiti Slika nije dostupna Slučaj Maestro: Ispitan USKOK-ov tajni agent

Na novu, po njega opet nepovoljnu odluku, Gotovac se može ponovno žaliti Vrhovnom sudu.

U pritvoru je od sredine lipnja prošle godine kad je, zajedno s još dvojicom potpredsjednika Fonda, uhićen u antikorupcijskoj akciji 'Maestro'. Od tada mu Izvanraspravno vijeće svaka dva mjeseca produljuje pritvor.

U posljednjoj žalbi njegov je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković naveo kako dužina pritvora nije u razmjeru s težinom kaznenog djela za koje je Gotovac optužen te da ga mora biti pušten na slobodu iz zagrebačkog zatvora u Remetincu.

Nakon podizanja optužnice u veljači ove godine protiv Gotovca i odbjeglog poduzetnika iz BiH-a Svjetlana Stanića izdvojen je postupak.

Optužen je da je od Stanića primio mito te na njegov poticaj zlouporabio položaj i ovlasti kako bi mu omogućio da pod što povoljnijim uvjetima dođe do dionica i imovine društava iz portfelja HFP-a i to dionica 'Dalmacijavina' i splitskog hotela Bellevue u vlasništvu tvrtke Laurus u stečaju.

Nakon njegova uhićenja u medijima je objavljeno da mu je Stanić, kao nagradu za odavanje tajnih podataka o uvjetima prodaje 'Dalmacijavina' i hotela, dao peku i platio putovanje u Monte Carlo.

Suđenje za osmero optuženih iz slučaja 'Maestro' počinje 10. studenoga, a početak suđenja Gotovcu i Staniću sudac Vladimir Pavleković još nije zakazao jer je čekao odluku Vrhovnog suda i vraćanje spisa na zagrebački Županijski sud.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene