Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

58 posto Slovenaca podržava odluku vlade Boruta Pahora da prekine blokadu hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom, a 35 posto je protiv, pokazala je anketa koju u izdanju od ponedjeljka objavljuje ljubljansko 'Delo'.


Gotovo je isti i omjer onih koji su za rješenje graničnog prijepora arbitražom i onih koji su protiv njega. Oko 55 posto ispitanika glasovalo bi za takav sporazum, bude li povoljan za Sloveniju, ako bi se o arbitražnom sporazumu nakon što ga prihvate oba parlamenta odlučivalo na referendumu, pokazalo je ispitivanje u koje je bilo uključeno 600 punoljetnih ispitanika.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji U Sloveniji raste broj zaraženih: Tema dana je izjava epidemiologa koja je izazvala velike nedoumice Testiranje na koronavirus, ilustracija I susjedi imaju problema s malim interesom za cijepljenje, uvode posebnu vrstu ''kazne'' za necijepljene

'Delo' navodi da su ovakvi rezultati pokazali kako je slovenska javnost naklonjena rješenju dugogodišnjeg spora i da za takvo rješenje premijer Borut Pahor ima potporu iako ga je radikalna oporba kritizirala da je pristankom na deblokadu i arbitražu izdao nacionalne ciljeve i da nije sigurno da će Slovenija dobiti ono zbog čega je od kraja prošle godine blokirala hrvatski pristupni proces. (Hina)