Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godišnjica smrti

Prosvjed uoči početka suđenja za smrt djevojčice: "Centar je ostao kamenog srca, nije reagirao. Ništa se nije promijenilo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na godišnjicu smrti dvogodišnje djevojčice Nikoll iz Nove Gradiške i uoči 11. travnja, početka suđenja njezinim roditeljima, pred Centrom za socijalnu skrb u Novoj Gradiški i pred Županijskim sudom u Slavonskom Brodu prosvjedovali su članovi udruge "Veronica Vere".

Ne želimo da se pronađu olakotne okolnosti za smrt djevojčice, poručila je koordinatorica za socijalnu politiku udruge "Veronica Vere" Stela Prislan Fujs. Istaknula je da je, osim na roditeljima, u tom slučaju teret odgovornosti i na Centru za socijalu skrb iz Nove Gradiške.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć U bolnici je Užas u susjedstvu: Dijete (3) palo kroz prozor stana na beton Ilustracija Tragedija i tuga Roditelji preminulog dječaka: "Zašto nam to rade? Neka znaju da djecu nikada neće dobiti"

"Centar je ostao kamenog srca, nije reagirao. Njihova je odgovornost na svjetlu dana. Ništa se od tada nije promijenilo, nitko ništa nije naučio, ni ovo društvo, ni centri za socijalnu skrb", rekla je Prislan Fujs i dodala kako se nada da će najavljena reforma socijalne skrbi donijeti pomake u radu sustava.

Dvogodišnja djevojčica s ozljedama glave i tijela primljena je 31. ožujka 2021. u novogradišku bolnicu.

Pročitajte i ovo Smrt dvogodišnje djevojčice zgrozila je Hrvatsku Večeras od 23 sata Provjereno istražuje slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Ima li onih koji su mogli spriječiti kobni ishod, što kažu stručnjaci?

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić s optuženom za smrt kćeri "POLICIJA ME PRISILILA DA PRIZNAM" EKSKLUZIVNO ZA DNEVNIK NOVE TV Šokantna ispovijest majke optužene da je nasmrt pretukla svoju dvoipolgodišnju kćer

Zbog težine ozljeda, prevezena je u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Nakon toga privedeni su roditelji ozlijeđene djevojčice, a još dvoje njihove djece izdvojeno je iz zajedničkog kućanstva.

Dvogodišnja djevojčica umrla je 4. travnja 2021. Treće dijete, o kojem se skrbila baka, izdvojeno je iz obitelji u ožujku ove godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene