Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške ozljede mozga

Uhićeni roditelji pretučene djevojčice (2). Ona se i dalje se bori za život: "Vrlo je kritično." Otac je već prijavljivan za obiteljsko nasilje

Klaićeva bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Klaićeva bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Dvoipolgodišnja djevojčica koja je smrskane glave jučer iz bolnice u Novoj Gradiški stigla u Klaićevu i dalje se bori za život. Noćas su uhićeni roditelji curice.

"Jučer, pet minuta prije ponoći, uhićeni su otac (27) i majka (24). Kriminalističko istraživanje se nastavlja. Sumnjiči ih se za povrede prava djeteta", rekao nam je Damir Brezić, službenik za odnose s javnošću PU brodsko posavske. U slučaju da dođe do najgoreg, objašnjava, ide se u prekvalifikaciju, teretit će ih se za teško ubojstvo, objasnio je. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Kako nam je rekao, otac djevojčice već je prije bio prijavljivan i procesuiran za obiteljsko nasilje, prema majci djeteta. 

"U srijedu (31. ožujka), policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske zaprimili su dojavu o dolasku djeteta s ozljedama glave i tijela u bolnicu u Novu Gradišku", objavila je brodsko-posavska policija. 

U srijedu je djevojčica zaprimljena u novogradišku bolnicu s teškim ozljedama glave. Liječnici su odmah obavijestili policiju, a zatim je hitno prebačena u Klaićevu bolnicu u Zagrebu. Kako doznajemo, još je u teškom stanju. 

"Dijete je i dalje vrlo kritično, vitalno ugroženo, uz monitoring svih vitalnih parametara. Ima ozljede mozga i moždanih struktura", rekao nam je u petak ujutro Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice.

Zbog težine ozljeda jučer je odmah operirana.

Ozljede su takve, objasnio je, da su slučaj morali prijaviti Centru za socijalnu skrb i MUP-u. Kazao da je da ozljede nisu mogle nastati samo od pada. 

"Mi i dalje ne možemo proniknuti u način nastanka ozljeda. Neadekvatni su anamnestički podaci koje smo dobili od bolnice u Novoj Gradiški. Nije iz toga jasno što se dogodilo. Također, problemi očito nisu od unazad samo nekoliko tjedana", govori Roić. 

Osim teških ozljeda glave vidi se da je djevojčica duže vrijeme bila zanemarena jer je dobila i svrab.

"Vjerujte, s obzirom na sve ostalo, to je potpuno minorno u svemu ovome", zaključio je Roić.

Osim što ima ozljede mozge, dijete je puno modrica, od kojih su neke starije. 

Iz policije su nam potvrdili da je prijava podnesena. Više informacija bit će poznato nakon kriminalističkog istraživanja.

Branko Medunić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, potvrdio je jučer kako je dijete bilo smješteno u udomiteljsku obitelj zbog loših uvjeta u biološkoj obitelji, a krajem prošle godine vraćeno je biološkoj obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene