Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije te bivši zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe 'Šibenik', Dražen Slavica, koji je osumnjičen da je iz nehaja skrivio kornatsku tragediju, vratio se na posao u JVP Šibenik gdje sada obnaša posao voditelja preventivnih poslova.


Potvrdio je to danas zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević, kazavši kako se Slavica na posao vratio nakon što je više od godinu dana bio na bolovanju.

Vezani članci Opuštene na poslu Protiv stresa na poslu bore se škakljivim selfijima, možda pomognu i vama Slika nije dostupna Dvojica šibenskih vatrogasaca prijavljena su zbog oštećivanja Vodovoda

Istraga o kornatskoj tragediji - koja se dogodila 30. kolovoza 2007., a u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je preživio jedino vatrogasac Franje Lučić - završila je prije nekoliko tjedana, a bivši zapovjednik šibenske JVP Slavica osumnjičen je da je iz nehaja počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. 

>> Završena istraga protiv Dražena Slavice

Spis istrage je krajem listopada predan Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, koje sada treba odlučiti hoće li podignuti optužnicu protiv Slavice, zatražiti dopunu istrage ili odustati od njegova kaznenog progona.

Iako je iz Županijskog državnog odvjetništva u Šibeniku bilo najavljeno da će spis koji ima više od tisuću stranica, biti proučen za petnaestak dana, odluka šibenskog Županijskog državnog odvjetništva još nije donesena.

Dražen Slavica koji je dužnost zapovjednika JVP Šibenik obnašao profesionalno, a kao volonter bio zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice, smijenjen je s obje dužnosti nakon što je osumnjičen za kornatsku tragediju, te je početkom rujna 2007. godine bio uhićen i priveden u istražni zatvor gdje je proveo dva mjeseca.

Zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević ističe kako nije bilo nikakvih pravnih prepreka da se Slavica vrati na posao, budući da on nije bio suspendiran te je cijelo vrijeme dok je trajala istraga bio na bolovanju.

'Protiv Slavice nije podignuta optužnica i sve dok je tako on je nevin i može raditi svoj posao', kazao je Milošević. Dodao je kako se ne može prejudicirati odluka šibenskog Županijskog državnog odvjetništva te da će o njoj ovisiti hoće li Slavica nastaviti raditi u JVP Šibenik ili ne.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju