Slabiji potres probudio Zagrepčane
Slabiji potres probudio Zagrepčane Foto: Screenshot/EMSC

Novi potres osjetio se na području Zagreba i okolice u ponedjeljak rano ujutro. Magnituda mu je 2,6 po Richteru, javljaju hrvatski seizmolozi.


Rano jutros u 3:49 seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2,6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Ranije je EMSC javio kako se radi o potresu magnitude 2,2 po Richteru. Epicentar potresa bio je 10 kilometara sjeverno od Zagreba, na dubini od dva kilometra.

"Kroz Markuševec je pošteno protutnjalo", "Buđenje i automatsko bježanje van dok ne shvatiš da nije baš toliko jako", "Još uvijek imam okićeno drvce, kuglice su se zatresle", "Probudilo me, jaka eksplozija i kuća zatresla. Markuševec", "Maksimir, treslo se pet sekundi", "Gračani, zatreslo se cca 3 do 4 sekunde. Uglavnom, probudilo me i znam da sada više nema spavanja", neka su od iskustava građana iz Zagreba i okolice.

Jutros oko 2:16 zabilježen je još jedan potres, magnitude 1,6 po Richteru. Epicentar tog potresa bio je 18 kilometara zapadno od Siska, na dubini od osam kilometara. 

Novi potres u Banovini Novi potresi na Banovini: "Dobro se zatreslo, taman svi pomislimo da prolazi polako, a ono nas stalno podsjeća"

Pleter građanima dijeli hranu u Petrinji Mještani Strašnika se žale: Otkad je prehranu preuzeo Pleter, nitko im nije dostavio tople obroke

Tlo je u nedjelju navečer podrhtavalo i na Banovini. Najjači potres koji je zabilježen bio je magnitude 3,3 po Richteru. Slabi potres magnitude 1.8 Banovinu je zatresao i oko 10 sati.