Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo podrhtavanje tla

Slabiji potres probudio Zagrepčane: "Zatreslo se 3 do 4 sekunde. Uglavnom, znam da sada više nema spavanja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi potres osjetio se na području Zagreba i okolice u ponedjeljak rano ujutro. Magnituda mu je 2,6 po Richteru, javljaju hrvatski seizmolozi.

Rano jutros u 3:49 seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2,6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Ranije je EMSC javio kako se radi o potresu magnitude 2,2 po Richteru. Epicentar potresa bio je 10 kilometara sjeverno od Zagreba, na dubini od dva kilometra.

"Kroz Markuševec je pošteno protutnjalo", "Buđenje i automatsko bježanje van dok ne shvatiš da nije baš toliko jako", "Još uvijek imam okićeno drvce, kuglice su se zatresle", "Probudilo me, jaka eksplozija i kuća zatresla. Markuševec", "Maksimir, treslo se pet sekundi", "Gračani, zatreslo se cca 3 do 4 sekunde. Uglavnom, probudilo me i znam da sada više nema spavanja", neka su od iskustava građana iz Zagreba i okolice.

Jutros oko 2:16 zabilježen je još jedan potres, magnitude 1,6 po Richteru. Epicentar tog potresa bio je 18 kilometara zapadno od Siska, na dubini od osam kilometara. 

Pročitajte i ovo Novi potres u Banovini NAJJAČI 3,2 PO RICHTERU Novi potresi na Banovini: "Dobro se zatreslo, taman svi pomislimo da prolazi polako, a ono nas stalno podsjeća"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GDJE JE ZAPELO? Mještani Strašnika se žale: Otkad je prehranu preuzeo Pleter, nitko im nije dostavio tople obroke

Tlo je u nedjelju navečer podrhtavalo i na Banovini. Najjači potres koji je zabilježen bio je magnitude 3,3 po Richteru. Slabi potres magnitude 1.8 Banovinu je zatresao i oko 10 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene