Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GDJE JE ZAPELO?

Mještani Strašnika se žale: Otkad je prehranu preuzeo Pleter, nitko im nije dostavio tople obroke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon potresa tople obroke za mještane Strašnika, mjesta koje je bilo među najpogođenijima potresom, osiguravali su tvrtka Admiral i volonteri iz Novog Marofa, no nakon što je to preuzela državna tvrtka Pleter, počeli su problemi.

Otkad je prehranu na Banovini preuzela državna tvrtka Pleter, nijedan topli obrok nije stigao u selo Strašnik, žale se mještani. Ranije su se o prehrani brinuli tvrtka Admiral i volonteri iz Novog Marofa, i sve je, kažu oni, bilo kao po špagi.

Pročitajte i ovo Branko Bačić Gost Dnevnika Nove TV Bačić o obnovi nakon potresa: "Svi projekti bit će završeni u roku, no imamo velik izazov." Otkrio i što će biti sa zamjenskim kućama u Zagrebu Ivana Pezo Moskaljov i Ivan Golubović - Urušena kuća - 6 Ostao bez kuće i staje U potresu jedva izvukao živu glavu, ali svoje selo neće napustiti: "Preživjeli smo rat, nema razloga da sada odustanemo"

"Hrana je bila fenomenalna, a onda je preuzela država i oni su se povukli. Odonda se snalazimo sami. Prekjučer, u petak, iz Grada su nas pitali da dostavimo podatak o broju obroka koje bismo trebali. Shvatio sam da bi danas bio prvi dan Pleterove dostave. Hrana danas nije došla. Možda zato što je nedjelja", kaže Josip Pejaković iz Strašnika, piše Jutarnji list.

On je neslužbeni pomoćnik predsjednika Mjesnog odbora Strašnik, pa kao mlađi obavlja umjesto njega poslove po terenu. "Naši mještani neće ostati gladni ako Pleter nikad i ne donese hranu. To vam ja garantiram", kaže Pejaković.

Admiral je ranije vozio svoje obroke, a Pejaković je osobno razvozio hranu skuhanu u selu. Kad je prošli ponedjeljak Pleter tek počeo preuzimati kuhinju od ugostitelja koji su dotad skuhali na tisuće obroka, u Strašnik se hrana prestala dostavljati.

Dan kasnije, u utorak, djevojčica Marta kazala je da je "čekala do četiri popodne hoće li hrana stići". "Nije ništa došlo pa je mama skuhala juhu", ispričala je tada.

Od tada do danas hrana iz Petrinje više nije dovezena u Strašnik.

"Što ćemo se žaliti? Hrana iz Admirala bila je sjajna, više je nema i kuhamo si sami što imamo. Prolaze dobri ljudi i donesu, a sad imamo mobilnu kuću pa možemo skuhati", rekao je Stjepan Prašnjak, otac 12-ero djece.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene