Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Sl. Karlovačka pivovara': Svjedočila supruga preminulog Martinovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju optuženima za propuste što su uzrokovali ispuštanje velike količine ugljičnog dioksida iz Karlovačke pivovare i smrt Zdravka Martinovića danas je o pokušaju spašavanja i zadnjim danima života preminulog svjedočila njegova supruga Desanka.

Supruga pokojnog Martinovića na zagrebačkom Županijskom sudu prepričala je kako je pokušala pomoći suprugu koji je 23. veljače prošle godine izgubio svijest šećući psa uz potok pokraj kuće u Karlovcu. Kazala je da mu je pokušala dati umjetno disanje, ali da se tada i sama počela gušiti te da je osjetila peckanje u grlu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počinje suđenje Karlovačkoj pivovari i odgovornima za smrt Zdravka Martinovića Slika nije dostupna Slučaj Karlovačka pivovara: Prvo ročište protiv liječnice Pletikose

Izjavila je i da su njezinu suprugu dva dana prije smrti iz očiju
išle krvave suze. Pod kraj iskaza svjedokinji je pozlilo, pa je morala izići iz sudnice.

Sin Goran Martinović i susjed Želimir Požar također su posvjedočili da su u trenutku kad je pronađen pokojni Martinović, osjetili užasan smrad i da su te večeri imali temperaturu i proljev, te osjećali slabost.

Odvjetništvo za teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti, osim
Pivovare kao pravne osobe, tereti tehničkog direktora Gabora Ligetija, glavnog inženjera Slavena Siladića, voditelja proizvodnje fermentacije Marinka Kovačevića, voditeljicu Odjela sigurnosti na radu i zaštiti okoliša Zrinku Odrčić i direktoricu proizvodnje Mariju Tufeković. Svi su na početku suđenja izjavili da se ne osjećaju krivima.

Obitelj preminulog zatražila je naknadu štete od 3,6 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene