Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opcije za ljetovanje

Skrivene lokacije i ljetne manifestacije u Hrvatskoj: "Nama more ni ne treba, more je more, ali nama je rijeka rijeka"

Vrućina, gužve, veliki financijski izdatci - sve to sa sobom nosi putovanje na more. Kontinentalci zato imaju recept kako to izbjeći, a ipak se osvježiti. Skrivene lokacije i ljetne manifestacije u Hrvatskoj privlače sve veći broj domaćih i stranih gostiju. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Pregršt je opcija za ljetovanje i na kontinentu. Najbolje to znaju Karlovčani koji se mogu pohvaliti prvim registriranim kontinentalnim kupalištem.

"Na 200 metara si od doma, dođeš, okupaš se, dođeš na ručak. Mi imamo praktički cijelo ljeto godišnji odmor, kad dođe vrijeme godišnjih odmora - nama more ni ne treba, more je more, ali nama je rijeka rijeka", kaže Kristijan.

Riječ je o Fogginovu kupalištu, udaljenom svega nekoliko minuta hoda od samog centra Karlovca. Zelenilo, savršena temperatura rijeke i glavna atrakcija – Cener.

Pročitajte i ovo Dunav - 1 bogata flora i fauna Međunarodni dan Dunava: Jedno od najbolje očuvanih poplavnih područja u Europi

"Cener je naše kodno ima za skakaonicu, ona od sredine 60-ih godina stoji kao simbol, gdje se najhrabriji okušavaju i dokazuju drugima", istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca Marina Burić

Dnevniku Nove TV nije dugo trebalo da pronađe najhrabrije na kupalištu – dvojica mladih Zagrepčana Leonardo i Jakov uspješno su demonstrirali skok, a Karlovac bilježi skok broja gostiju. Domaćih gostiju je najviše, ali više nisu rijetki gosti iz dalekih krajeva – vraćaju se gosti iz Južne Koreje, a tu su standardno gosti iz Njemačke, Poljske, Slovačke i Italije.

Pročitajte i ovo Barbara Klisović, Kristijan Perković i Sanja Jurišić, reporterka Dnevnika Nove TV "To je ludo" Mještani prosvjeduju protiv lokalne vlasti i poručuju: "Ispadamo kao teroristi". A zapovjednik trajekta kaže: "Kad dođemo blizu rive, ljudi skaču u more"

Još bliže Zagrebu počelo je i Ljeto u Samoboru. 10 dana zabave od jutra do mraka, a nešto dalje i moru blizu ipak je i RetrOpatija – još jedna ljetna manifestaciju, koju neki čekaju cijelu godinu. Izbora je napretek, a vikend još uvijek traje.

Detalje pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Kopčić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene