Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj novozaraženih u padu

Beroš otkrio zabrinjavajuće podatke: ''Bolnice bilježe daljnji porast broja pacijenata s post-COVID sindromom''

Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković apelirao je na građane da se cijepe, a ministar zdravstva Vili Beroš otkrio je da nastavlja rasti broj pacijenata s post-COVID simptomima u bolnicama.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice osvrnuo se na digitalne COVID potvrde rekavši da nije riječ o putovnicama, već o potvrdama koje će olakšati kretanje.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu"

''Što se tiče epidemije, povećava se broj ljudi koji su se cijepili. Polako, ali sigurno dolazimo do željenog cilja od 50 posto cijepljenih do kraja lipnja. Cjepiva ima dosta i apeliram na sugrađane da se cijepe. Molim vas, cijepite se svi'', dodao je.

Glavna tema sjednice je državni proračun. Plenković kaže da je sada cilj vratiti stanje državnog proračuna na onakvo kakvo je bilo prije pandemije koronavirusa.

''I dalje smo u investicijskoj razini kreditnog rejtinga'', rekao je. Premijer je otkrio da se rebalansom planiraju osigurati dodatne tri milijarde kuna za proračun.

Raste broj pacijenata s posljedicama COVID-a

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je na sjednici da pada broj zaraženih i hospitaliziranih, no sve je više onih s post-COVID simptomima.

''Nastavlja se smanjivati broj novozaraženih. U usporedbi s tjednom ranije bilježimo pad od 45 posto. S druge strane, bolnice bilježe daljnji porast broja pacijenata s post-COVID sindromom. Do svibnja je obrađeno više od 14.500 pacijenata s različitim simptomima kao posljedicama virusne bolesti COVID-19. Ministarstvo zdravstva uputilo je obavijest svim zdravstvenim ustanovama o potrebama pojačane kontrole svih somatskih i psihosomatskih posljedica'', otkrio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene