Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HDSSB-a i osječki dogradonačelnik Vladimir Šišljagić izjavio je u Osijeku kako je izgradnja nastavno-sportske dvorane "Gradski vrt" ključni razlog sukoba u koaliciji HDSSB-HSP te je poručio gradonačelniku Anti Đapiću da prestane težište sukoba prebacivati na osobne odnose s Branimirom Glavašem.


Na današnjoj konferenciji za novinare Šišljagić je reagirao na medijske izjave kojima, kako drži, Đapić posljednjih dana "težište očitog razlaza HSP-a i HDSSB-a pokušava s ključnog problema, dvorane 'Gradski vrt', prebaciti na osobni odnos s Branimirom Glavašem.

Vezani članci Slika nije dostupna Glavaš: Đapić ne može biti ni predsjednik kućnog savjeta, a kamoli gradonačelnik Slika nije dostupna Sanader, Đapić i HDSSB-ovac Šišljagić za istim stolom

U najmanju je ruku od Đapića nekorektno što Glavaša stalno proziva za prijevaru i izdaju koalicijskog partnera jer mu je dobro poznata njegova situacija i da na te optužbe ne može odgovoriti, rekao je Šišljagić i pozvao Đapića da Glavašu prestane insinuirati ono što nema nikakve veze s uzrokom problema, a to je potpisivanje ugovora o izgradnji sportske dvorane "Gradski vrt".

Ustvrdio je kako svi pokušaji prebacivanja težišta sukoba na osobnu razinu potvrđuju da su u HSP-u svjesni počinjenih propusta u pokušaju brzlopletog zaključivanja ugovora o izgradnji dvorane po modelu javno-privatnog partnerstva, dodajući da HDSSB i dalje tvrdi kako se pregovorima može postići povoljnija cijena.

Ocijenio je da Đapićevo neprestano ponavljanje kako je pomagao Glavašu i stao u njegovu obranu kada je protiv njega pokrenuta istraga zbog sumnje za ratne zločine dovodi u nedoumicu jer se pita žali li možda Đapić danas zbog toga.

"Slučaj Glavaš nema apsolutno nikakve veze s izgradnjom dvorane 'Gradski vrt', osim ako Đapić nije očekivao da ćemo, za iznošenje njegovih stajališta o tom slučaju, zauzvrat prijeći preko njegove samovolje i bahatosti da sam donese ključne odluke za dvoranu", dodao je Šišljagić.

"Mogli smo tolerirati da Đapić, bez našeg znanja i iza naših leđa, zove u Osijek premijera Sanadera, ali o projektu vrijednom oko 900 milijuna kuna i trošenju novca poreznih obveznika trebamo porazgovarati. Za to ne može preuzeti odgovornost jedan čovjek ili članovi Poglavarstva, nego o tome treba temeljito raspraviti na Gradskom vijeću i onda donijeti ključne odluke", rekao je Šišljagić.

Poručio je Đapiću i HSP-u da "prestanu pritiskati vijećnike HDSSB-a, lobirati i ucjenjivati, smetati ih kasno noću ne bi li ostao gradonačelnik" jer se to, kako kaže, "ne može dogoditi". Na novinarski upit koji su vijećnici bili izloženi pritiscima Šišljagić je odgovorio kako je, među ostalima, to bio i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Ivan Bernatović, ali ima ih još.