Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, protiv kojega je u srijedu potvrđena optužnica za zlouporabu položaja i ovlasti izjavio je da će javnost u sudskom postupku konačno saznati pravu istinu i da se ne osjeća krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret, a pravosudnim tijelima poručio je neka samo rade svoj posao.


"Nakon dvije i pol godine raznoraznih istraga i ne znam ni ja čega, vjerujem da će javnost u sudskom postupku na kraju konačno saznati pravu istinu“, rekao je novinarima Šišljagić.

Vezani članci Sud: Preokret u slučaju Anite Nosić - 4 Sud poništio odluku kojom je HDZ-ova načelnica Anita Nosić izgubila mandat: "Očekujem da će ju Općina vratiti na mjesto načelnice" Policija, ilsutracija Podigli optužnicu protiv 19-godišnjaka: Ubo mladića i bacio ga u Savu

Poručio je pravosudnim tijelima neka samo rade svoj posao, a da će on i dalje nastaviti raditi svoj posao osječko-baranjskog župana i kirurga u Kliničkom bolničkom centru Osijek, jer se ne osjeća krivim za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

HDSSB čvrsto stoji iza Šišljagića, ostavki neće biti

Prema potvrđenoj optužnici Uskoka, Šišljagića se tereti da je, uz pomoć dvojice suoptuženika, pročelnika županijske Agencije za razvoj i Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Martina Marolina te bivšeg predsjednika županijskog vijeća Zlatka Maksimovića, tijekom 2011. i 2012., od poduzeća koja su iz županijskog proračuna dobivala nepovratnu pomoć, tražili da im vraćaju 80 posto uplaćenog novca. Optuženi su da su tako, stoji u optužnici, pribavili protupravnu imovinsku korist, a županiju oštetili za oko 120 tisuća kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook