Obavijesti Video Pretražite Navigacija
umjesto čestitke

Ikić Baniček otkrila koliko je novca potrošeno na plakate. Dumbović: "Nakon što se obnovi grad možeš staviti sliku..."

U Sisku i okolici osvanuli su plakati na kojima je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. ''Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100% državne obnove. Sisak je 100% Hrvatska!'' stoji na sadržaju plakata kraj njene fotografije.

Klub zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u srijedu je podnio amandman na Zakon o obnovi. Tako će se obnova neuporabljivih i privremeno neuporabljivih objekata financirati u stopostotnom iznosu, na području za koje je i proglašena katastrofa, a Sisak je uključen u to područje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O uvođenju prireza Sisačka gradonačelnica uzvratila Horvatu: "Pokušaji da se opravda zapanjujuća zloća i nepripremljenost su vrijedni prijezira"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prijepori oko obnove Gradonačelnica Siska: "Nakon potresa desila nam se tragedija u obliku Vlade"; Šef lokalnog HDZ-a: "Ona od prvog dana pokušava izazvati kaos"

Ikić Baniček vrlo je aktivna posljednjih nekoliko dana, kritizirala je vladajuće pa se sukobila s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Darkom Horvatom. Naime, on je optužio gradonačelnicu da koristi priču oko obnove za političku polemiku te je ona njemu odgovorila da je podmukao.

Pročitajte i ovo Gradonačelnika Siska Kristina Ikić Baniček Pozvala ga u kontejnersko naselje Sisačka gradonačelnica o Žinićevoj kući: "Povijest zločinačke organizacije nas uči da ovo nije zadnji takav slučaj"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O obnovi Siska SDP osudio izjavu Darka Horvata: "Ako je i od HDZ-a, previše je! Smeta im što je netko hrabro ukazao na njihovo nepoštenje"

O plakatima je Ikić Baniček progovorila za DNEVNIK.hr rekavši kako joj je jasno da smeta HDZ-u, ali njen je posao da se bori za Sisak i Siščane

''Kako sam počela javno govoriti što sve ne funkcionira na terenu krenuli su organizirani napadi na mene iz HDZ-a. Meni je jasno da im ja smetam i da ne mogu podnijeti bilo što što radim, ali moj posao je da se i dalje borim za Sisak i Siščane'', izjavila je.

Također, kaže kako se ne opretećuje ''organiziranim hajkama'' na nju.

''Bilo bi bolje da spin doktor HDZ-a u Sisku Krešo Macan svoje napade protiv mene usmjeri na promoviranje svog bezličnog kandidata'', komentirala je gradonačelnica Siska.

''Grad Sisak kontinuirano komunicira s građanima preko jumbo plakata te sam božićnu čestitku zamijenila s bitnom informacijom za sve Siščane koji su zadnjih dana bili opterećeni s glavinjanjem Vlade oko obnove Siska. Drago mi je da Sisak i Siščani neće biti diskriminirani i da će imati pravo na 100 posto obnove. Grad cijelu godinu objavljuje projekte na plakatima i to nije ništa novo u Sisku'', objasnila je Ikić Baniček.

Za Dnevnik Nove TV pak otkriva kako je sve skupa trošak iznosio nešto manje od 20 tisuća kuna što je platio Grad Sisak, tj. porezni obveznici.

"Uključujući gradska mjesta i još neka dodatna mislim da je sve skupa trošak bio manje od 20 tisuća kuna ukupan bio. Plakatna mjesta su većina njih u vlasništvu Grada Siska", kaže gradonačelnica

Iz Državnog izbornog povjerenstva kažu da nemaju službenih informacija o sisačkim plakatima, a da se po onome što pišu mediji može vidjeti da se građane ne poziva da se glasuje za nekog kandidata. Osim toga, dodaju, DIP nema informacije tko će biti kandidati za sisačkog gradonačelnika, jer još nitko nije otvorio poseban račun za financiranje kampanje koji bi upućivao da to želi biti.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović smatra kako ničija slika ne treba biti u prometu.

"Imamo sliku grada koji treba pokazati, a nakon što se obnovi možeš staviti sliku i reći, ja sam to napravio", ističe Dumbović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene