Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvala ga u kontejnersko naselje

Sisačka gradonačelnica o Žinićevoj kući: "Povijest zločinačke organizacije nas uči da ovo nije zadnji takav slučaj"

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček komentirala je aferu s kućom župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića i uputila oštre kritike vladajućoj stranci.

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček dočekala je u utorak predsjednika SNV-a Milorada Pupovca koji se došao obići potresom razoreno područje i podijeliti humanitarnu pomoć. Tim povodom rekla je da su dobrodošli svi koji donose pomoć građanima.

"U srijedu se u Hrvatskom saboru glasa o jednoj od najvažnijih stvari za Sisak, možda najvažnijoj od Domovinskog rata. Sudeći prema izjavama HDZ inzistira na modelu obnove Zagreba, što je nama neprihvatljivo", rekla je Ikić Baniček i dodala da će tražiti 100 postotno financiranje obnove.

Navodi da je u proteklim danima rekla vrlo jasno što misli o aferi s kućom župana Ive Žinića.

"Nemoralan čin i kokošarenje očekivano. Mi ga na ovom terenu poznajemo malo bolje nego nacionalni mediji i ostatak Hrvatske. Definitivno uskoro bivši župan i definitivno hodajuća enciklopedija primjera kako se javni dužnosnik ne bi trebao ponašati", kazala je Ikić Baniček.

Žinićev odgovor na optužbe da je jednaka sirotinja kao i svi ostali na Banovini komentirala je pozivom da dođe u jedno od kontejnerskih naselja i obrati se ljudima koji tamo spavaju na vojničkim krevetima i u obližnjem sanitarnom čvoru obavljaju higijenu.

Pupovac je ranije rekao kako se ne radi o zadnjem slučaju. "Sigurno nije zadnji, povijest zločinačke organizacije nas uči da ovo nije zadnji slučaj. Ako ste optimista - možete se nadati, ali ako ste realist kao ja i ako ste u politici godinama, onda znate da - dok vi mediji nešto ne iščeprkate, sve će biti ispod površine", rekla je Ikić Baniček.

Smatra da je uloga medija da progovaraju o takvim slučajevima. "Institucije su trenutno duboko pod utjecajem vladajuće stranke, posljednjih 20 godina i to su sad već neki sistemski poremećaji koje treba rješavati i liječiti, kako u pravosuđu, policiji, tajnim službama itd.", objasnila je Ikić Baniček.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nisu imali izbora Branka iz Majskih Poljana dobila kontejner, ali u njemu ne smije ostati preko noći: "Mogu spavati i u autu, nije problem"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podrhtavanje tla Građane Banovine uznemirio novi jaki potres: "Dobro se zatreslo, katapultirao nas je iz kreveta"

Navodi da je u Sisku komunikacija vrlo otežana i da u Gradu nemaju povratnu informaciju o podijeljenim kontejnerima i kamp-kućicama. Kako ističe, ona obilazi građane i provjerava stanje na terenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene