Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rasprava u saboru

HDZ podnio amandman na zakon o obnovi nakon potresa: U 100-postotnom iznosu financirat će se obnova objekata i u Sisku

Aktualno Galerija Hrvoje Zekanović Hrvoje Zekanović Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Zekanović Hrvoje Zekanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Branko Bačić Galerija 1/3 >>
U Saboru danas traje rasprava o zakonu o obnovi nakon potresa. Raspravu je obilježio sukob premijera Plenkovića i zastupnika Zekanovića, a u večernjim satima Klub HDZ-a podnio je amandman o obnovi.

Predsjednik Kluba HDZ-a u Saboru Branko Bačić rekao je kako je Klub zastupnika HDZ-a večeras podnio amandman na Zakon o obnovi na način da će se u stopostotnom iznosu financirati obnova neuporabljivih i privremeno neuporabljivih objekata, na područjima za koje je proglašena katastrofa.

Vlada Republike Hrvatske na svojoj je sjednici 4. siječnja 2021. proglasila katastrofu uzrokovanu potresom za područje Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, što uključuje i grad Sisak.

Premijer Plenković je braneći zakon o obnovi od potresa nazvao raspravu danom konfabulacija.

Iako je pozvao na dogovor, nema niti jednog zastupnika kojemu nije odgovorio u svom stilu. A najžešći obračun, već tradicionalno imao je sa zatupnikom Suverenista, Hrvojem Zekanovićem koji je na kraju dana ostao i bez mogućnosti da govori.

Zekanović je premijera pitao je li zadovoljan sa desetomječnom obnovom Zagreba, a Plenković mu je odgovorio: "Vidjet ćemo kakva će biti progresija vašeg stanja pa ćemo to sa zanimanjem pratiti". 

Zekanović je Plenkovića opet upozorio na korištenje mobitela. 

"Molio bih da predsjednik obrati što zastupnici pričaju, a ne da se igra na mobitel". Zekanović je dobio opomenu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. 

"Budite malo manje egzaltirani nego jučer, to je dobro za vaše zdravlje", rekao je Plenković Zekanoviću i dobio upozorenje od Jandrokovića. 

"Predsjedniče vi ste prekršili sada poslovnik, ali vas molim da to ne činite", rekao je Jandroković koji je Zekanoviću oduzeo riječ. 

"E moj Jandrokoviću, ti si kralj", rekao je Zekanović. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene