Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progovorio za Dnevnik Nove TV

Širić: Ja nisam meta, Marković, Srebrić i Mamić su zanimljiviji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Širić, bivši šef sudačke organizacije koji je osumnjičen za uzimanje mita, progovorio je o svemu za Novu TV. Iz pritvora je pušten prije dva tjedna.

Željka Širića sumnjiči se da organizator nogometne mafije. Iako je istraga USKOK-a još u tijeku on je o svemu odlučio javno progovoriti. Tvrdi on nije glavna meta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje za primanje mita Širić: Sve što mi se stavlja na teret izmišljotina je Hrvoja Maleša! Slika nije dostupna Korupcija u nogometu AUDIOSNIMKA O čemu su razgovarali Željko Širić i Hrvoje Maleš?

'Ja možda i nisam toliko aktualan, ali sigurno gospodin Marković, gospodin Srebrić, gospodin Mamić su aktualniji i zanimljiviji nego ja', kaže Širić.  Po izlasku iz pritvora kaže dobio je podršku bivših kolega iz HNS-a.

>> Treba li vrh HNS-a otići zbog posljednje korupcijske afere?

'Na način da su apsolutno dali podršku ne kao čelnici hrvatskog nogometnog saveza nego kao prijatelji, kao ljudi. Mogu reći da nisam druker, da nisam cinkaroš, da nisam propjevao', dodao je.

U zatvoru je završio nakon USKOK-ove akcije primopredaje novca u kojoj je sudjelovao i Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš. 'O njemu ne želim i neću govoriti ni komentirati', tvrdi. Širić je kaže spreman dokazati svoju nevinost i na sudu, a za svjedoke će pozvati i zvučna imena iz sporta, ali i politike.

'O imenima vam ne smijem govoriti, ali sigurno da ću se koristiti', tvrdi. Širić kaže da i nakon svega uživa veliku potporu poznanika, ali i slučajnih prolaznika. Dok čeka rasplet najveće nogometne afere zasvira s prijateljima.

Ministru Jovanoviću koji je zbog njegovog uhićenja nogometnu organizaciju nazvao močvarom koju treba isušiti Širić odgovara u Sanaderovom stilu. 'Neću otići iz onoga za što sam rođen, a to je sport. Prema tome, psi laju, karavane prolaze', poručio je Željko Širić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene