Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sinj: Vukovi opet zaklali ovce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stočaru Velimiru Jagnjiću iz sela Gale u općini Otoku Dalmatinskom vukovi su zaklali šest koza, što je nakon očevida potvrdio i lovni vještak iz Sinja.

Njegov sin Ivica u subotu popodne vodio je stado od 180 koza na vodu na Mravkove ograde u podnožju planine Kamešnice i tada je primijetio da su se psi uzmemirili i koze razbježale.

Pročitajte i ovo Mile Vrkić (Foto: Dnevnik.hr) Već godinama siju strah Ponovno se zaredali napadi vukova u Dalmaciji: "Ugrizao ga je i nije ga htio pustiti" Slika nije dostupna Vukovi zaklali ovce Stravični prizori samo 20-ak km od splitske Rive: ''Sad se svatko boji poći u šparoge, u puževe, strah je ušao u kosti''

- Vidio sam dva vuka koja su ušla u stado, a vjerojatno ih je bilo još jer se tim planinskim predjelima kreće čopor od najmanje pet vukova, što su primijetili pastiri koji čuvaju ovce i koze, rekao je Ivica.

Njegov otac Velimir zajedno s rodbinom i prijateljima već dva dana traga u planini za 20 koza koje su se razbježale ili su ih vuci zaklali i odvukli u planinu.

Budući da je lovni vještak Stipe Kokić potvrdio da je riječ o napadu vuka, država plaća odštetu od 525 kuna po zaklanu grlu stoke.

Velimiru Jagnjiću u zadnjih deset godina vukovi su zaklali više od 80 koza. U zadnjih nekoliko mjeseci primijećeno je da vukovi silaze s Kamešnice u potrazi za hranom. 

Kamešnički pastiri potvrdili su da su vukovi od jeseni napadali već nekoliko puta i u pojedinim stadima zaklali po 10-ak ovaca i koza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene