SDP je sazvao konferenciju za novinare zbog, kako kažu, katastrofalnog stanja duga u zdravstvu.


SDP-ovci su poručili da su se u samo proteklih godinu dana, otkako su na vlasti HDZ i Most, dospjele obaveze udvostručile i sada iznose gotovo 5 milijardi kuna.

Vezani članci Andrej Plenković i Peđa Grbin Milanovićev rejting u slobodnom padu, većina građana ne podupire rad Vlade. HDZ daleko ispred SDP-a, a za treće mjesto nastala prava gužva Gordan Maras s porukom na laptopu u Saboru (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) SDP dobio 86 tisuća kuna kazne zbog provokacije - Visoki upravni sud potvrdio kaznu SDP-u zbog naljepnice na laptopu Gordana Marasa

Uz to, znantno se povećao broj zaposlenih u bolnicama, a smanjio broj izvršenih usluga. Sve to pripisuju činjenici da je vlada Tihomira Oreškovića zaustavila sanaciju bolnica.

"Novac koji su primili od HZZO-a, koji prema izvještajima HZZO-a govori o tome da su se sredstva povećala izlaskom iz riznice. Bez obzira na taj veći dotok novca uprave bolnica nisu plaćale dobavljače", rekao je Siniša Varga.

"Ja vas sada pitam kako osoba koja, pored mjesta ministra, ima tri dopuštene djelatnosti, a jednu za koju se reklamira. Ja se nadam da ne radi u svojoj privatnoj poliklinici", rekao je Peđa Grbin, držeći fotografiju ministra zdravstva Milana Kujundžića. "Kako ta osoba stigne obavljati poslove ministra", pitao je Grbin.