Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP o stanju u zdravstvu

Grbin: Nadam se da ministar ne radi u svojoj privatnoj klinici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je sazvao konferenciju za novinare zbog, kako kažu, katastrofalnog stanja duga u zdravstvu.

SDP-ovci su poručili da su se u samo proteklih godinu dana, otkako su na vlasti HDZ i Most, dospjele obaveze udvostručile i sada iznose gotovo 5 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije

Uz to, znantno se povećao broj zaposlenih u bolnicama, a smanjio broj izvršenih usluga. Sve to pripisuju činjenici da je vlada Tihomira Oreškovića zaustavila sanaciju bolnica.

"Novac koji su primili od HZZO-a, koji prema izvještajima HZZO-a govori o tome da su se sredstva povećala izlaskom iz riznice. Bez obzira na taj veći dotok novca uprave bolnica nisu plaćale dobavljače", rekao je Siniša Varga.

"Ja vas sada pitam kako osoba koja, pored mjesta ministra, ima tri dopuštene djelatnosti, a jednu za koju se reklamira. Ja se nadam da ne radi u svojoj privatnoj poliklinici", rekao je Peđa Grbin, držeći fotografiju ministra zdravstva Milana Kujundžića. "Kako ta osoba stigne obavljati poslove ministra", pitao je Grbin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene