Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindiklane središnjice načelno dogovorile štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija šest sindikalnih središnjica načelno se dogovorila o zajedničkom sindikalnom prosvjedu protiv poskupljenja i narušavanja standarda hrvatskih građana, no takvu odluku još treba potvrditi vodstvo najveće središnjice, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

S obzirom da svakodnevna poskupljenja dodatno pogoršavaju životni standard hrvatskih građana, sindikalni čelnici zaključili su da je nužan zajednički nastup pred izvršnom vlašću i poslodavcima te zajedničko organiziranje prosvjednih aktivnosti, priopćeno je nakon današnjeg sastanka Koordinacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Londonu FOTO Ovako će izgledati nova Googleova središnjica vrijedna 1,5 milijardi dolara! Slika nije dostupna Komemoracija Milanović SDP-ovcima: Na nama je da mijenjamo zemlju, Boris je svoje napravio

O tom se zaključku SSSH treba očitovati nakon sjednice Vijeća koja je zakazana za 15. siječnja. U slučaju pozitivnog odgovora vodstva šest središnjica osnovat će radnu skupinu za pripremu prosvjednih aktivnosti, rekao je  predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

U sindikatima prevladava uvjerenje kako je sada najvažnije
zajedništvo, odnosno da nitko ne ide u solo akcije već da se okupe sve snage kako bi se moglo odlučno pritisnuti Vladu i poslodavce, kaže predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Sindikati će od Vlade tražiti donošenje mjera protiv urušavanja standarda stanovništva pogođenog valom poskupljenja, a od poslodavaca povećanje plaća zbog porasta životnih troškova.

Na sastanku je također zaključeno da su pregovori s Europskom unijom o poglavlju 19., koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, izuzetno važni za hrvatsko radništvo pa će sindikalne središnjice u nastavku pregovora zajednički nastupati putem svojih predstavnica u Radnoj grupi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene