Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koordinacija šest sindikalnih središnjica načelno se dogovorila o zajedničkom sindikalnom prosvjedu protiv poskupljenja i narušavanja standarda hrvatskih građana, no takvu odluku još treba potvrditi vodstvo najveće središnjice, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).


S obzirom da svakodnevna poskupljenja dodatno pogoršavaju životni standard hrvatskih građana, sindikalni čelnici zaključili su da je nužan zajednički nastup pred izvršnom vlašću i poslodavcima te zajedničko organiziranje prosvjednih aktivnosti, priopćeno je nakon današnjeg sastanka Koordinacije.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Ovako će izgledati nova Googleova središnjica vrijedna 1,5 milijardi dolara! Slika nije dostupna Milanović SDP-ovcima: Na nama je da mijenjamo zemlju, Boris je svoje napravio

O tom se zaključku SSSH treba očitovati nakon sjednice Vijeća koja je zakazana za 15. siječnja. U slučaju pozitivnog odgovora vodstva šest središnjica osnovat će radnu skupinu za pripremu prosvjednih aktivnosti, rekao je  predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

U sindikatima prevladava uvjerenje kako je sada najvažnije
zajedništvo, odnosno da nitko ne ide u solo akcije već da se okupe sve snage kako bi se moglo odlučno pritisnuti Vladu i poslodavce, kaže predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Sindikati će od Vlade tražiti donošenje mjera protiv urušavanja standarda stanovništva pogođenog valom poskupljenja, a od poslodavaca povećanje plaća zbog porasta životnih troškova.

Na sastanku je također zaključeno da su pregovori s Europskom unijom o poglavlju 19., koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, izuzetno važni za hrvatsko radništvo pa će sindikalne središnjice u nastavku pregovora zajednički nastupati putem svojih predstavnica u Radnoj grupi.