Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u Ministarstvu rada

Sindikati inzistiraju na povećanju minimalca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava je počeo sastanak predstavnika tog ministarstva, sindikata i poslodavaca na temu minimalne plaće.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever uoči sastanka rekao je da sindikati čvrsto inzistiraju na povećanju minimalne plaće.

Pročitajte i ovo Plaće i cijene - 1 Skuplja i od Beča Visoke cijene, niske plaće: "Mi se šokiramo kad dođemo u Hrvatsku" Slika nije dostupna Hrvatski minimalac 374 eura Eurostat: Bugarska i Makedonija imaju manju minimalnu plaću nego Kina!

Sever je kazao kako je za očekivati da će poslodavci na sastanku iznijeti cijeli niz razloga zbog čega minimalnu plaću ne bi trebalo povećati.

"S druge strane, sindikati i dalje čvrsto inzistiraju da minimalnu plaću treba solidno povećati", istaknuo je.

Zbog toga je sindikalno stajalište da bi u te razgovore trebalo uključiti i neka druga ministarstva, primjerice Ministarstvo gospodarstva i poduzetništva, kao i Hrvatsku banku za obnovu i razvoj.

Oni bi, kazao je Sever, trebali iznaći model po kojem bi dijelovi industrije, koji imaju zastarjele tehnologije i poslovne procese, kao i proizvode niske dodane vrijednosti, trebali dobiti državne potpore u modernizaciji i subvencije dijela troškova kako bi se plaće mogle podići.

"Neke zemlje već imaju takve potpore i nema nikakvog razloga da se to ne učini i u Hrvatskoj", poručio je. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene