Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema pomaka

Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja

Holding - 1
Holding - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Nakon četiri mjeseca pregovaranja, a zatim i mirenja nije došlo do zajedničkog dogovora između dviju strana oko povećanja materijalnih prava, tvrdi SSKH-Zagrebački holding te poručuje da im ostaje jedino štrajk.

Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima Hrvatske (SSKH) izvijestio je u utorak da je mirenje između poslodavaca i sindikata Zagrebačkog holdinga završilo bez uspjeha pa im jedino preostaju pripreme za štrajk.

Jedine opcije koje nam sada preostaju su otkazivanje Kolektivnog ugovora, referendum i priprema za štrajk koji bi bio najkasnije do kraja travnja, objavio je u utorak navečer na Facebooku SSKH-Zagrebački holding i povezana društva.

Pročitajte i ovo laser Moćno, a jeftino VIDEO "Ovo može promijeniti sve, ruši mete brzinom svjetlosti": Britanci pokazali moćno lasersko oružje

Sindikat navodi da je u ponedjeljak održan posljednji sastanak mirenja između pregovaračkih odbora poslodavca i sindikata te da nakon četiri mjeseca pregovaranja, a zatim i mirenja nije došlo do zajedničkog dogovora između dviju strana oko povećanja materijalnih prava.

Uprava je, kažu popodne prvobitno pristala na zadnji prijedlog sindikata za povećanje osnovice od 12 posto, povećanje stalnog dodatka na 200 eura za prvu i drugu grupu složenosti poslova,165 eura za treću grupu i 150 eura za četvrtu i petu grupu.

Pročitajte i ovo Leonid Volkov Ispred kuće FOTO Cure detalji strašnog napada na bliskog suradnika Navaljnog: "Počeo ga udarati čekićem"

Pročitajte i ovo Lara Trump Štednja ili osveta? "Krvoproliće u Republikanskoj stranci": Pogledajte što je napravio Trump i kako je prošla njegova snaha

No, do razilaženje je došlo kada je sporazum već bio na stolu spreman za potpis, a razlog je bio taj da Uprava Zagrebačkog holdinga nije pregovarala u dobroj vjeri jer nije ispoštovala prethodno dogovoreno u procesu mirenja vezano za neoporezive isplate.

U sindikatu kažu da su već dobili podršku svih sindikata Zagrebačkog holdinga.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene