Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljutiti građani

Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...''

Aktualno Galerija Rezultati istrage o odronu - 2 Rezultati istrage o odronu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rezultati istrage o odronu - 1 Rezultati istrage o odronu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rezultati istrage o odronu - 3 Rezultati istrage o odronu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rezultati istrage o odronu - 4 Rezultati istrage o odronu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rezultati istrage o odronu - 5 Galerija 1/5 >>
Četiri mjeseca od prvog i tri mjeseca od drugog odrona na Jakuševcu i dalje se ne zna kako je i zašto do svega došlo. Na rezultate će se čekati još mjesecima. Građani su ljutiti i traže odgovore. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Otpad od odrona na Jakuševcu i dalje je na površini brda. Sudski vještaci još provode istraživanja kada je do njega došlo, a rezultati će se znati tek za šest mjeseci.

"Ja bih isto volio da je to ranije. Volio bih znati uzrok što prije, međutim ne možemo nikako na to utjecati", rekao je Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik.

To ipak ne znači da sanacija neće započeti sljedećih šest mjeseci, dodao je: "Moguće je da sanacija na nekim dijelovima počne i ranije to je najnovija informacija možda neće trebati čekati da završe sve istražne radnje.''

Iz Državnog inspektorata ponavaljaju isto - inspekcijski postupak je u tijeku. Mišljenje sudskih vještaka je da su novi odroni mogući.

Pročitajte i ovo Orsat Miljenić, predstojnik predsjednikova ureda Za Dnevnik Nove TV Predstojnik Ureda predsjednika o imenovanju šefa SOA-e: "Ja sam bio na tom sastanku i nitko nije čuo da je postignut ikakav dogovor"

"Što se tiče sigurnosti radnika, svi protokoli su napravljeni kako bi se ona digla na najveću moguću razinu. Poštujemo nalaze svih državnih institucija", odgovorio je Tomašević.

Josip Pavlović iz Ekologije grada kaže da zbog sanacije koja je na čekanju dolazi do sve većeg zagađenja zraka i tla: "Nas brine to da je drugi odron izazvan eksplozijom odlagališnih plinova. Pojavila su se nova ulegnuća, pukotine na samom tijelu odlagališta. Brine nas da će se dogoditi neki novi incident.''

Smeće bi se trebalo preseliti u Resnik. Izgradnju Centra za gospodarenje otpadom i raskid ugovora za pročistač voda podržala je i Gradska skupština, ali problem je što nitko ne želi smeće u svom dvorištu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uskok traži informacije Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje: EPPO uopće nije izvijestio USKOK, a trebao je, o istrazi koju su pokrenuli u studenom 2023.

"Mi kao građani ne drugog, ne trećeg, ne znam ni kojeg reda osjećamo se bespomoćno. To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna što mi dobivamo godišnje za umanjenu kvalitetu života", ljutita je Branka Turković

"Doći će 4., 5, mjesec nešto će ugrijati, a gore ima 70.000 kvadrata otvorenog smeća i to će izazivati ogroman smrad", pribojava se Josip Prša.

Nije problem samo Jakuševac, nego i nesnosan smrad koji se ne prestaje širiti s kompostane Markuševec na Čretu. I oni za subotu najavljuju veliki prosvjed.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene