Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni proračunom

Sindikat: 'Roditelji i učitelji najveći gubitnici obrazovnog proračuna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod nazivom "Roditelji i učitelji najveći gubitnici obrazovnog proračuna 2016." sindikat Preporod održat će konferenciju za novinare na kojoj će analizirati proračun Ministasrtva obrazovanja za ovu godinu.

Kao izlagači na najavljenoj konferenciji za novinare sindikata Preporod, na temu predstavljenog državnog proračuna za 2016. godinu najavljeni su Gordana Kovač Bluha, predsjednica Glavnog vijeća Sindikata Preporod, Biljana Pavelić, predsjednica Županijskog vijeća Sindikata Preporod, i Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobre vijesti Sindikati postigli dogovor s Vladom: Javnoj službi ove godine božićnica, početkom iduće povećanje plaće Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod (Foto: Dnevnik.hr) IDU DO KRAJA Sindikat Preporod: "Još uvijek nije riješen status nastavnika koji su prisiljeni na prekovremeni rad zbog korone. Ne isključujemo prosvjede"

Podsjetimo, Vlada je u četvrtak predstavila prijedlog državnog proračuna za 2016. godinu u kojem su planirani prihodi od 114,9 milijardi kuna, a rashodi od 122,4 milijarde, te deficit od 7,5 milijardi kuna ili 2,2 posto BDP-a.

Vlada je u prijedlogu proračuna za 2016. godinu predvidjela smanjenje državnih subvencija za prijevoz srednjoškolaca koji u školu putuju javnim prijevozom, izjavio je nakon sjednice Vlade ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Udio države u sufinanciranju mjesnog i međumjesnog prijevoza srednjoškolaca iz državnog proračuna smanjuje se od iduće školske godine sa 75 na 50 posto, pri čemu se za socijalno ranjive skupine zadržava financiranje u stopostotnom iznosu, rekao je Šustar. Na taj će način država godišnje uštedjeti 94 milijuna kuna.

Šustar je zadovoljan što se rashodi za zaposlene povećavaju s obzirom na minuli rad, kao i sredstva za doktorande, postdoktorande i centre izvrsnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene