Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikat novinara Hrvatske danas je u Poreču na redovitoj Skupštini odlučio organizirati očitovanje članstva u podružnicama o pokretanju štrajka zato što, kažu, Udruga novinskih izdavača pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca odugovlači pregovore o donošenju nacionalnoga kolektivnog ugovora za novinare.


Bude li članstvo za štrajk, on će biti organiziran ako se nacionalni kolektivni ugovor ne postigne do 1. listopada ove godine, zaključeno je.

Vezani članci Zgrada HRT-a Sindikat i HND oštro osudili Milanovićev napad na novinare HRT-a: "Nismo Yutel, obratite se Kazimiru Bačiću" Sjednica Vlade HND o napadu vladajućih na medije: "Ovolika količina nepotkrijepljenih tvrdnji ne samo da je sramotna, nego je i opasna"

U raspravi na Skupštini upozoreno je da pregovori o nacionalnome kolektivnom ugovoru traju već šest godina te da poslodavci svjesno odugovlače raspravu o najvažnijim pitanjima, kao što je visina osnovne plaće novinara. Također je rečeno da poslodavci u novinskim kućama u kojima postoje kolektivni ugovori u posljednje vrijeme pritiscima nastoje derogirati njihove odredbe.