Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Prvo očitovanje članstva

Sindikat novinara Hrvatske najavljuje veliki štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat novinara Hrvatske danas je u Poreču na redovitoj Skupštini odlučio organizirati očitovanje članstva u podružnicama o pokretanju štrajka zato što, kažu, Udruga novinskih izdavača pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca odugovlači pregovore o donošenju nacionalnoga kolektivnog ugovora za novinare.

Bude li članstvo za štrajk, on će biti organiziran ako se nacionalni kolektivni ugovor ne postigne do 1. listopada ove godine, zaključeno je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zakon opasnih namjera HND protiv lex AP: "Intencija ovog zakona jest da se sakriju različite otimačine javnog novca i hajdučija" Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi

U raspravi na Skupštini upozoreno je da pregovori o nacionalnome kolektivnom ugovoru traju već šest godina te da poslodavci svjesno odugovlače raspravu o najvažnijim pitanjima, kao što je visina osnovne plaće novinara. Također je rečeno da poslodavci u novinskim kućama u kojima postoje kolektivni ugovori u posljednje vrijeme pritiscima nastoje derogirati njihove odredbe.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene