Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Hrelja potvrdio:

'Petrov premijer, a Milanović predsjednik Sabora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika i izabrani saborski zastupnik Silvano Hrelja komentirao je aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj.

'Mi nemamo još nigdje potpis na papiru. Sudjelovao sam u nekim razgovorima. Ako koalicija Hrvatska raste s MOST-om složi vlast onda je izvjesno, iako još nije stavljeno na papir, da gospodin Petrov bude premijer, a gospodin Milanović predsjednik Sabora. Oni su dužni to reći vama, ja samo mogu prenijeti moj dojam i ono što je rečeno', rekao je Silvano Hrelja na konferenciji za novinare Hrvatske stranke umirovljenika.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Europski parlament Izbori za EP Još nema nijedne kandidacijske liste, podnose se do utorka u ponoć

'Ako Bog 'da' da se složi Vlada i Sabor onda naši partneri mogu ministarstva slagati kako god hoće. Samo mi imamo jedan uvjet. A to je da mirovinski sustav ne ide u ministarstvo socijale. Za nas su mirovine nešto što je zarađeno, a ne socijala. Dakle, one mogu po nama biti uvijek vezane uz rad i gospodarstvo u bilo kojoj kombinaciji. Naravno da je jedan dio mirovina pokriven socijalom i socijalnim dodacima, ali za nas je to prvenstveno nešto što je zarađeno tijekom godina rada. Za sve ostale opcije smo otvoreni', rekao je Hrelja.

O tirpartitnoj vlasti

'Mislim da su izvjesniji novi izbori nego tripartitni dogovor. Ako se ide u tako nešto ide se na silu, bez dobre volje. Mi tvrdimo da je to teško složiti, da je gotovo nemoguće da to funkcionira pogotovo kad iza toga stoji konsenzus u predlaganju, a ne samo konsenzus u neslaganju. Kad bi to bilo nešto po nekim nekim drugim načelima da svatko ima svoju slobodu, možda bi to moglo i funkcionirati', komentirao je Hrelja mogućnost tripartitne vlasti.

O aktualnim pregovaračkim pozicijama rekao je kako je cilj da ne ispadneš iz igre.

'Svi dobro znamo o čemu se radi. Ali možemo prihvatiti nešto teško i ne baš vjerovati da će biti idilična situacija. U okviru koalicije za ostati u igri svašta se pregrize', bio je iskren Silvano Hrelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene