Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik slovenskog Državnog zbora Pavel Gantar na samom kraju izleta brodom po Seini, kojim je završila dvodnevna konferencija predsjednika parlamenata EU i zemalja kandidata, sam je prišao predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću i potvrdio mu kako inicijativa za referendum o ulasku Hrvatske u NATO sigurno neće uspjeti.


Pavel Gantar smatra kako će Slovenija na vrijeme predati svu potrebnu dokumentacija da Hrvatska na summitu NATO-a početkom travnja sudjeluje kao punopravna članica.

Vezani članci Cjepivo protiv koronavirusa, ilustracija Loše stanje kod susjeda: Imaju najveći broj potvrđenih dnevnih zaraza u skoro dva mjeseca Granični prijelaz Bregana Neće vrijediti za sve: Neki putnici će smjeti u Sloveniju i bez PCR testa

'Mogu vam potvrditi da inicijativa sigurno neće uspjeti. Organizatori referenduma uspjeli su u prvih sedam dana prikupiti ukupno 500 potpisa, a da bi inicijativa za pokretanje referenduma uspjela potrebno je da prikupljaju više od tisuću potpisa dnevno', rekao je Gantar.

>> 'Nikada gori odnosi Slovenije i Hrvatske'

To je bio drugi kontakt predsjednika Bebića sa slovenskim kolegom u Parizu nakon što su se u petak nakratko susreli bez konkretnih rezultata.

U petak, 20. veljače počeo je teći 35-dnevni rok u kojemu bi inicijatori referenduma, pripadnici Stranke slovenskog naroda, trebali sakupiti 40.000 potpisa za referendum. Rok istječe 26. ožujka.