Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik slovenskog Državnog zbora

'Sigurno neće biti referenduma, RH u travnju ulazi u NATO'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik slovenskog Državnog zbora Pavel Gantar na samom kraju izleta brodom po Seini, kojim je završila dvodnevna konferencija predsjednika parlamenata EU i zemalja kandidata, sam je prišao predsjedniku Hrvatskog sabora Luki Bebiću i potvrdio mu kako inicijativa za referendum o ulasku Hrvatske u NATO sigurno neće uspjeti.

Pavel Gantar smatra kako će Slovenija na vrijeme predati svu potrebnu dokumentacija da Hrvatska na summitu NATO-a početkom travnja sudjeluje kao punopravna članica.

Pročitajte i ovo Akrobatski let Krila Oluje i Red Arrows nad Zadrom akrobacijski letovi Letačke skupine Krila Oluje i Red Arrows danas lete iznad jedne županije Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

'Mogu vam potvrditi da inicijativa sigurno neće uspjeti. Organizatori referenduma uspjeli su u prvih sedam dana prikupiti ukupno 500 potpisa, a da bi inicijativa za pokretanje referenduma uspjela potrebno je da prikupljaju više od tisuću potpisa dnevno', rekao je Gantar.

>> 'Nikada gori odnosi Slovenije i Hrvatske'

To je bio drugi kontakt predsjednika Bebića sa slovenskim kolegom u Parizu nakon što su se u petak nakratko susreli bez konkretnih rezultata.

U petak, 20. veljače počeo je teći 35-dnevni rok u kojemu bi inicijatori referenduma, pripadnici Stranke slovenskog naroda, trebali sakupiti 40.000 potpisa za referendum. Rok istječe 26. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene