Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz Sabora

'Sigurnije je roktati, nego se cijepiti protiv svinjske gripe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijepljenje protiv svinjske gripe se nastavlja. No, ne i među vladajućima.

Ministar zdravstva najavio je da će cjepivo oko kojeg se lome koplja preporučiti članovima Vlade, no s tim se, čini se, odugovlači. Ministar je pokazao da se novog cjepiva ne boji, a u to je uvjerio i gotovo cijeli rodni Gospić, no ne i Vladu. Iako je najavio da će na sjednici svojim suradnicima preporučiti cijepljenje protiv svinjske gripe, to se nije dogodilo.

Pročitajte i ovo Dijana Mayer Stigla u Hrvatsku Epidemiolozi pozvali na cijepljenje protiv gripe, ali uz jednu bitnu preporuku: "Smatramo da je bolje pričekati..." Slika nije dostupna Pokreće se istraga Cjepivo protiv svinjske gripe uzrokuje narkolepsiju?

>> 'Od svinjske gripe u Hrvatskoj umrle 22 osobe'

S obzirom na to da su neki HDZ-ovci otvoreno govorili kako se neće cijepiti i kako novom cjepivu ne vjeruju, može se zaključiti da je ministar preporuku možda namjerno izostavio, a premijerka sigurno neće žuriti s odlukom. 'Mene inače ničeg nije strah, pa čak ni mraka, iako sam žena. Nekad kažu da se žene boje mraka', rekla nam je premijerka Jadranka Kosor. A kad je već zaboravio pred Vladom, ministar je propušteno nadoknadio u Saboru.

'Nemojte samo da se ja ponovno cijepim'

'Pozivam sve u Saboru da se cijepe protiv nove gripe. Sto milijuna ljudi u svijetu je cijepljeno, nema ni jedan zabilježen, nijedna teža nuspojava', povikao je u Saboru Milinović. 'Ne, hvala. Čuo sam i vjerujem onima, koji vele da je manje opasno roktati, nego se cijepiti', odvratio je Milinoviću nezavisni zastupnik Dragutin Lesar. I tako saga o svinjskoj gripi nema kraja, a ministar sve čini kako bi uvjerio da i u kriznim situacijama njegov sektor
funkcionira.

'Nemojte samo tražit da se ja ponovno cijepim. Pozvat ću, pozvat ću, evo, na prvoj sljedećoj sjednici da se cijepe', rekao nam je na kraju sam ministar Milinović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene