Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cijepljenje protiv svinjske gripe se nastavlja. No, ne i među vladajućima.


Ministar zdravstva najavio je da će cjepivo oko kojeg se lome koplja preporučiti članovima Vlade, no s tim se, čini se, odugovlači. Ministar je pokazao da se novog cjepiva ne boji, a u to je uvjerio i gotovo cijeli rodni Gospić, no ne i Vladu. Iako je najavio da će na sjednici svojim suradnicima preporučiti cijepljenje protiv svinjske gripe, to se nije dogodilo.

Vezani članci Cjepivo Sputnjik V Skandal u Prijedoru: U Domu zdravlja propalo više od 1300 doza cjepiva - "Privremeno smo obustavili davanje druge doze Sputnjika V" Red za testiranje na koronavirus Zabrinjavajući trend kod susjeda: Namjerno se zaraze koronom da bi dobili potvrdu za putovanje - "To je opasna praksa, riskiraju i teži tijek bolesti"

>> 'Od svinjske gripe u Hrvatskoj umrle 22 osobe'

S obzirom na to da su neki HDZ-ovci otvoreno govorili kako se neće cijepiti i kako novom cjepivu ne vjeruju, može se zaključiti da je ministar preporuku možda namjerno izostavio, a premijerka sigurno neće žuriti s odlukom. 'Mene inače ničeg nije strah, pa čak ni mraka, iako sam žena. Nekad kažu da se žene boje mraka', rekla nam je premijerka Jadranka Kosor. A kad je već zaboravio pred Vladom, ministar je propušteno nadoknadio u Saboru.

'Nemojte samo da se ja ponovno cijepim'

'Pozivam sve u Saboru da se cijepe protiv nove gripe. Sto milijuna ljudi u svijetu je cijepljeno, nema ni jedan zabilježen, nijedna teža nuspojava', povikao je u Saboru Milinović. 'Ne, hvala. Čuo sam i vjerujem onima, koji vele da je manje opasno roktati, nego se cijepiti', odvratio je Milinoviću nezavisni zastupnik Dragutin Lesar. I tako saga o svinjskoj gripi nema kraja, a ministar sve čini kako bi uvjerio da i u kriznim situacijama njegov sektor
funkcionira.

'Nemojte samo tražit da se ja ponovno cijepim. Pozvat ću, pozvat ću, evo, na prvoj sljedećoj sjednici da se cijepe', rekao nam je na kraju sam ministar Milinović.