Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kumovao alkohol

Šibenik: Željeli su drugačiji Božić pa umalo poginuli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Želja za avanturom na Božić umalo je stajala glave petero Šibenčana. Po olujnom jugu jedrilicom su isplovili prema otvorenom moru. Željeli su Božić dočekati drukčije od drugih, a na kraju su spas od sigurne smrti potražili skokom u hladno more.

' Trsem se i vjerojatno sam fizički smrznut', rekao je Zoran Baranović, skiper jedrilice Bessy koja je negdje na dnu šibenskog zaljeva. On i četvero prijatelja željeli su Božić dočekati drukčije od drugih. Prema otvorenom moru isplovili su po olujnom jugu, a osammetarska barka se prevrnula. Kako bi spasili živu glavu, skočili su u hladno more. ' Da slučajno ne bio netko zapetljan u konope, pa da se konopi ne bi potopili skupa s brodom skiper Baranović odlučio je da se skoči u more. Tada je nastala panika jer u tami nisu vidjeli jedan drugog. Plivali su stotinjak metara do obale. ' Bilo je borbe jer je trebalo doplivati u tim vunenim džemperima, skidali smo jakne, a za brodom se nisam imao vremena ni okrenuti.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću...

Svatko od pet članova posade znao je samo za svoju sudbinu. Po mraku se u moru ne vidi prst pred nosom. Kad su se na obali ipak skupili, mokri, promrzli i šokirani, Božiću su zahvaljivali što su živi. Baranović je zaključio da je to bila božićna nepripremljenost uz nekoliko piva i alkohola. Tko prizna pola mu se prašta. Ovakvo iskustvo skiperu jedrilice Bessy dovoljno je da shvati kako je na nekoliko piva i po olujnom jugu, još vrijednija stara poslovica - Hvali more, drž se kraja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene