Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeks prihvatio poziv na Sinjsku alku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je prihvatio poziv izaslanstva Viteškog alkarskog društva i grada Sinja da dođe na ovogodišnju 291. Sinjsku alku.

 "S velikim zadovoljstvom prihvatio sam poziv da budem nazočan na Alci. Uvjeren sam da će proteći u viteškom duhu i natjecanju, u skladu s najboljim tradicijama Alke, lišene bilo kakvih primjesa koji odudaraju od onoga što Alka jest i što treba biti", izjavio je Šeks nakon susreta. 

Pročitajte i ovo Sinj - 1 Očekuje se cijeli državni vrh Napeto pred početak Sinjske alke, Bulj: "Puno bitnije od rukovanja mi je da se riješe problemi grada" Sinjska alka Intervenirala i policija Dva strujna udara na poznatom trkalištu: "19-godišnjak se rukama uhvatio za zaštitnu ogradu tribina..."

Izaslanstvo, koje su predvodili predsjednik Uprave VAD-a Stipe Jukić i sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević, Šeksa je izvijestilo o pripremama za Alku i o tome da je predsjednik države Stjepan Mesić danas prihvatio pokroviteljstvo nad alkom. 

"Izviješćen sam da je Predsjednik Republike prihvatio pokroviteljstvo, a to je u duhu i po slovu Statuta Alke", rekao je Šeks. 

Jukić je kazao kako očekuje da će Alka proteći u duhu tradicije i domoljublja, na zadovoljstvo Sinja i cijele Hrvatske. 

Upitan kako komentira izjavu predsjednika Mesića da će još razmisliti hoće li doći na Alku, te je li svoj dolazak uvjetovao isključenjem Mirka Norca iz Alkarskog društva, Jukić je odgovorio da je Mesić bezuvjetno prihvatio pokroviteljstvo. "Hoće li biti tamo ili će poslati izaslanika ovisi o Predsjedniku", rekao je predsjednik Uprave VAD-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene