Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je prihvatio poziv izaslanstva Viteškog alkarskog društva i grada Sinja da dođe na ovogodišnju 291. Sinjsku alku.


 "S velikim zadovoljstvom prihvatio sam poziv da budem nazočan na Alci. Uvjeren sam da će proteći u viteškom duhu i natjecanju, u skladu s najboljim tradicijama Alke, lišene bilo kakvih primjesa koji odudaraju od onoga što Alka jest i što treba biti", izjavio je Šeks nakon susreta. 

Vezani članci Sinj - 1 Sinjani oduševljeni alkaricom: "Dobro će doći, popio bih nešto. I kilu pečenog!" Slika nije dostupna Siniša Vuco šokira: Glasnogovornici su mu poznati estradnjaci!

Izaslanstvo, koje su predvodili predsjednik Uprave VAD-a Stipe Jukić i sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević, Šeksa je izvijestilo o pripremama za Alku i o tome da je predsjednik države Stjepan Mesić danas prihvatio pokroviteljstvo nad alkom. 

"Izviješćen sam da je Predsjednik Republike prihvatio pokroviteljstvo, a to je u duhu i po slovu Statuta Alke", rekao je Šeks. 

Jukić je kazao kako očekuje da će Alka proteći u duhu tradicije i domoljublja, na zadovoljstvo Sinja i cijele Hrvatske. 

Upitan kako komentira izjavu predsjednika Mesića da će još razmisliti hoće li doći na Alku, te je li svoj dolazak uvjetovao isključenjem Mirka Norca iz Alkarskog društva, Jukić je odgovorio da je Mesić bezuvjetno prihvatio pokroviteljstvo. "Hoće li biti tamo ili će poslati izaslanika ovisi o Predsjedniku", rekao je predsjednik Uprave VAD-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju