Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potres na Krku

Seizmolog Kuk nakon potresa na Krku: "Ovo je aktivno seizmološko područje, bit će ih još"

Potres na Krku
Potres na Krku Foto: EMSC
Malo prije 11 sati područje Kvarnera pogodio je snažan potres s epicentrom na Krku. Dubina potresa bila je 10 kilometara. Osjetio se širom Kvarnera i Primorsko-goranske županije, ali i u Zagrebu, Šibeniku, Istri, Dalmatinskoj zagori...

Seizmološka služba Hrvatske zabilježila je jak potres od 4,8 stupnjeva po Richteru. Epicentar je bio na Krku, u mjestu Baščanska Draga. "Zabilježili smo i dva naknadna potresa u 10:53 i u 11:04, prema preliminarnim izvještajima jakosti 2,6 i 2,3 i vjerojatno ćemo ih bilježiti još", potvrdio je za DNEVNIK.hr seizmolog Krešimir Kuk.

"Šire riječko područje inače je seizmički najugroženije područje u Hrvatskoj, uz zagrebačko područje i područje Banovine, i ovakva nas seizmološka kretanja ne iznenađuju, no mi, naravno, ne možemo znati kada će se i hoće li se potres dogoditi", rekao je Kuk.

Pročitajte i ovo Što učiniti u slučaju potresa? SAVJETI ANIMACIJA Što učiniti u slučaju potresa?

Pročitajte i ovo Potres na Krku serija potresa Snažan potres na Krku, osjetio se širom Hrvatske: "Zgrada se zaljuljala", "Užas, sve se treslo!"

"Na ovom području u posljednje vrijeme već je zabilježena izrazitija seizmološka aktivnost, imali smo nedavno zabilježena snažna kretanja na talijanskom području, također smo imali i nekoliko jačih potresa i u crikveničkom području i u tom kontekstu mi primjećujemo jednu izraženiju seizmičku aktivnost", dodao je Kuk te ističe kako je realno da u jednom dužem periodu možemo očekivati još potresa.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene