Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako mislite da je četvrta činjenica bizarna, polako se pripremite za zadnju u nizu.


Iako ljudima nije naugodnije pričati o smrti, znanstvenici se njome svakodnevno bave i tako saznaju zanimljive činjenice o ljudskom tijelu.

Vezani članci Austrijska policija Bizarno otkriće policije: U podrumu držao mumificirano tijelo majke kako bi primao njezinu mirovinu Udar groma, ilustracija Grom ubio 19-godišnjaka dok je radio na krovu: "Čak nije ni padala kiša"

Death.aplus.com je nabrojao samo neke od njih, a odnose se na sve što naše tijelo radi čak i nakon što umremo.

1. Stanice kože živjet će još danima. One su navikle živjeti 'na površini' vašeg tijela tako da će ih razni uvjeti još neko vrijeme držati živima.

2. Vaše će tijelo promijeniti boju. S ovim smo svi upoznati i ako smo bili samo na jednom sprovodu, a boje koje tijelo dobije nakon smrti su najprije zelena, zatim ljubičasta i na kraju crna.

3. Koža gubi vlagu. Iako postoji mit da nam nakon smrti još neko vrijeme rastu nokti i kosa, zapravo se samo tako čini jer se koža prilikom gubitka vlage povuče. Razlog je taj što više nemamo cirkulaciju koja koži donosi hranjive tvari.

4. Možete vršiti malu i veliku nuždu. Ovo je možda i najbizarnija činjenica, no mišići unutar tijela polako se opuštaju nakon smrti, tako da tijelo može naknadno izbaciti sve ono što inače podsvijesno sami kontroliramo.

5. Možete jecati ili stenjati. To se može dogoditi prilikom micanja tijela ako se primjerice pritisnu pluća preminule osobe, zbog toga što je moguće da je unutar dišnog sustava još ostalo zraka.

6. Izgubite bore. Budući da nam se nakon smrti opuste baš svi mišići tijela, više nema pritiska koji steže vašu kožu, tako da bore nestanu.

7. Muškarcima se nakon smrti može dogoditi erekcija, ali i ejakulacija. Razlog je krv koja kad umremo nepredvidljivo odlazi u razne dijelove tijela, i ako se fokusira u muškom spolovilu može doći do erekcije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook