Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAŽE PARTNERE

SDP predstavio program za parlamentarne izbore "Ispiši budućnost": "Želimo osigurati red i stabilnost"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstvo SDP-a, predvođeno predsjednikom Davorom Bernardićem, predstavilo je u petak u Koprivnici glavne smjernice stranačkog predizbornog programa za parlamentarne izbore "Ispiši budućnost", rekavši kako stranka želi osigurati red i stabilnost.

Pred okupljenim članovima i simpatizerima SDP-a, Bernardić je ocijenio kako u Hrvatskoj sada vladaju korupcija, nepovjerenje u institucije, vladajuća većina u Saboru ne može skupiti većinu, a, ustvrdio je, obezglavljeno je i Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

"Stoga kroz svoj program SDP želi osigurati red i stabilnost. Bavit ćemo se reformom pravosuđa i povećanju plaća i mirovina, jer od ovakvih postojećih milijun ljudi koji ih primaju, ne mogu dostojno. Mladima želimo osigurati subvencioniranje stanova na najam, jer znamo da ih je većina kreditno nesposobna i zato im želimo pomoći da riješe stambene probleme i ostanu živjeti u Hrvatskoj", dodao je Bernardić.

Kazao je kako je jasno da će SDP za to trebati i partnere. "A oni s kojima ćemo pregovarati bit će Hrvatska stranka umirovljenika, Stranka umirovljenika, HSS, Anka Mrak Taritaš, IDS i svi drugi s kojima u vrijednosnom smislu nemamo razmimoilaženja", najavio je predsjednik SDP-a Bernardić.

Predsjednik Središnjeg savjeta stranke Branko Grčić ustvrdio je da "upravo ovih dana do izražaja dolazi nefunkcionalnost ove Vlade, pa SDP ima priliku pokazati da može pronaći rješenja".

"Kako bi nam program bio što kvalitetniji i sadržajniji rado ćemo saslušati sve što nam predlože članovi i simpatizeri, pa da krenemo u bitku po novi mandat", dodao je Grčić.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, najavljen kao jedan od najuspješnijih SDP-ovih gradonačelnika u zemlji, kazao je kako se upravo vratio iz države, koja je svoj pustinjski teritorij pretvorila u plodno tlo, iz Izraela, dok smo mi svjedoci kako se naša, prirodno bogata Hrvatska na raznim područjima pretvara u pustinju. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene