Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP predstavio listu za prijevremene gradske izbore u Osijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositeljica liste SDP-a na prijevremenim izborima za osječko Gradsko vijeće, 9. ožujka, bit će predsjednica osječkog gradskog odbora stranke Biljana Borzan, a cilj je stranke ponoviti rezultat s prethodnih prijevremenih izbora, 25. studenog, kada je dobila šest vijećnika, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare čelnici osječkoga SDP-a.

Potpredsjednik osječkoga SDP-a Alen Prnjat kazao je kako će se Borzan aktivno uključiti u kampanju potkraj veljače, jer se nalazi na porodiljnom dopustu, a da je lista pretprjela samo jednu izmjenu u odnosu na prethodne prijevremene izbore, jer je ocijenjeno da ne treba značajno mijenjati listu koja je ostvarila najbolji rezultat SDP-a u povijesti osječkih lokalnih izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na prozivke Biljane Borzan Gradonačelnik Bubalo opovrgava optužbe SDP-a Slika nije dostupna Polančec odbacio optužbe da Vlada nije reagirala na rast cijena i inflacije

Najavio je kako će SDP sutra predati kandidacijsku listu, a da će se kampanja temeljiti na izravnom kontaktu s biračima, telefonskim kontaktima, slanjem pisama te postavljanjem promdižbenih štandova stranke po gradskim četvrtima, kako bi se, u razgovoru s građanima, čula njihova stajališta i prijedlozi za rješvanje gradskih problema. Prnjat je ustvrdio kako SDP, u ovoj kampanji, neće postavljati promidžbene plakate, već će sredstva predviđena za plakatiranje, darovati u humanitarne svrhe.

Ocijenio je kako će događanja nakon izbora biti određena izbornim rezultatima ostalih stranaka, ali da će, ukoliko ponovno dođe do pat-pozicije, koja bi onemogućila formiranje gradske vlasti, SDP ponoviti svoj raniji prijedlog o formiranju "vlade gradskog spasa", u kojoj bi sudjelovale sve stranke koje uđu u Gradsko vijeće.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene