Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nove tenzije

Bauk: "Vukovarski prosvjed je opravdan, osim ako ne služi kao pritisak na sudove"

Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr)
Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk i Kristian Došen (Foto: Dnevnik.hr) Arsen Bauk i Kristian Došen (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Arsen Bauk (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Arsen Bauk danas je u Saboru obrazlagao svoj amandman kojim je zatražio više novca za Ured predsjednice kako bi ona mogla kupiti navijačke rekvizite (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk ocijenio je najavu prosvjeda u Vukovaru gradonačelnika Ivana Penave opravdanim ako time želi skrenuti pozornost na probleme koje imaju građani, ali neopravdanim ako je usmjeren kao pritisak na DORH i sudove.

"Ne znam dovoljno o tome, ali nisam uočio dovoljnu opravdanost ni prethodnih Penavinih akcija, ali dopuštam da tu imam nešto drugačije mišljenje", rekao je Bauk u Saboru.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović i Arsen Bauk Bruse se detalji Hoće li se nastaviti rasipanje SDP-ove koalicije? Arsen Bauk otkrio je li postignut dogovor s Dalijom Orešković Arsen Bauk otkrio kada će SDP predati liste za izbore Dotaknuo se i Grbina Bauk otkrio kada će SDP predati svoje liste: "Kandidat za premijera ne postoji u hrvatskom pravnom poretku"

Ako je prosvjed usmjeren kao pritisak na DORH i sudove, i na politiku da utječe na DORH i sudove, onda on nije opravdan, kaže Bauk, a ako je prosvjed legitiman način da se skrene pozornost na probleme koje ima dio građana, on je opravdan i čini temeljno ustavno pravo.

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić na najave prosvjeda u Vukovaru kaže da je demokratsko pravo svakog građanina i udruga da izražavaju svoj stav o nečemu.

"Osobno mogu razumjeti revolt pojedinaca s punim pravom, ali trebalo bi dozirati izražavanje na takav način, imati mjeru da to ne potiče dodatne podjele, a ima naznaka da bi ovaj prosvjed, ako bi do njega došlo, mogao dodatno užariti političku scenu", ocijenio je. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene